Hirdetés

Savaria Karnevál - Így változik a buszközlekedés a Savaria Karnevál miatt Szombathelyen

Savaria Karnevál - Így változik a buszközlekedés a Savaria Karnevál miatt Szombathelyen

Savaria Történelmi Karnevál

2018.08.21. 23:31

Útlezárások Szombathelyen augusztus 21-től augusztus 27-ig.

Hirdetés

Útlezárásokra már augusztus 21-én estétől lehet számítani a Szombathely belvárosában, várhatóan a rendezvény utáni hétfőig, augusztus 27-ig. 

Az Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (ÉNYKK) tájékoztatása alapján az idei Savaria Karnevál rendezvényei miatt az érintett autóbuszok az alábbiak szerint közlekednek Szombathelyen.

2018. augusztus 21-én (kedden) 10.00 órától üzemzárásig a Rákóczi Ferenc utcában közlekedő helyi autóbuszjáratok a Batthyány tér elnevezésű megállóhelyeket nem érintik. Az érintett helyi menetrend szerinti autóbuszjáratok (6, 12, 12B, 21, 21B) a Thököly I. utca – Mátyás király u. – Zrínyi Ilona utca – Rákóczi F. utca útvonalon közlekednek.

2018. augusztus 22-én (szerdán) üzemkezdettől 2018. augusztus 27-én (hétfőn) üzemzárásig a 30Y és 35-ös vonalszámú menetrend szerinti helyi járatok a Vasútállomás – Szelestey László utca (Széll Kálmán utca) – Petőfi Sándor utca útvonalon közlekednek, és valamennyi kijelölt megállóhelyen megállnak.

Az 5H, 6, 6A, 7, 8, 9, 10H, 12, 12B, 21, 21B, 26, 27 jelzésű helyi menetrend szerinti autóbuszjáratok a Hunyadi út – Szent Flórián körút – Mátyás király utca útvonalon közlekednek, és valamennyi kijelölt megállóhelyen megállnak. Azonban nem érintik az Aluljáró (Thököly utca) – Városháza – Batthyány tér – Rákóczi utcai iskola, továbbá a 9-es jelzésű autóbuszok a Piac elnevezésű megállóhelyeket.

A regionális és szerződéses autóbuszjáratok a Szombathely, Városháza és a Szombathely, aluljáró (Thököly utca) elnevezésű megállóhelyeket nem érintik, helyettük a Szombathely, aluljáró (Szent Márton utca) elnevezésű megállóhelyen állnak meg.

2018. augusztus 24-én és 25-én (pénteken és szombaton) 17.00 órától üzemzárásig (esőnap esetén augusztus 26-án 9.00 órától 14.00 óráig) a karneváli felvonulás miatt a Széll Kálmán utcában közlekedő autóbuszok nem érintik a Savaria Nagyszálló elnevezésű megállóhelyet. 

 

Biztonságban a karneválon

A rendezvény biztonságos lebonyolítása érdekében nagy erőkkel készül a Szombathelyi Rendőrkapitányság, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, és az Országos Mentőszolgálat helyi szervezete is.

Az esetleges sérülések, rosszullétek könnyebb fellelhetősége érdekében a szervezők kérik a bejelentőket, hogy  a 112-es vagy 104-es segélyhívó szám tárcsázása után  ne a helyszínek fantázianevét, hanem a pontos közterületi címet adják meg. A mentés gyorsaságát hivatottak elősegíteni a számozott zöld menekülési táblák is, baleset esetén legcélszerűbb ezek számát megadni, így a mentők a tömegben is megtalálják az ellátásra szoruló személyeket.

Adjon vért a karneválon is!

A Ferences-rendházba várják a véradókat Vöröskereszt munkatársai a karneváli hétvégén. Kedvezményes belépőjeggyel hálálják meg a szervezők.

 

.