Hirdetés

Ezeket az utcákat zárják le Szombathelyen az autós forgalom elöl a karnevál idejére

Ezeket az utcákat zárják le Szombathelyen az autós forgalom elöl a karnevál idejére

savariakarneval.hu

2018.08.22. 14:57

Hirdetés

FELVONULÁS MIATTI ZÁRÁSOK

A rendőrség a jelmezes felvonulások miatt időszakosan 24–25-én várhatóan 17.00-tól 22.00-ig, valamint esőnapon 26-án 9.00-tól 14.00-ig a belvárosban szintén zárja a következő csomópontokat: Petőfi utca–Kőszegi utca, Március 15. tér–Király utca, Király utca–Kisfaludy utca, Wesselényi utca–Szent Márton utca Ezeken a helyeken elterelésre kell számítani.

A felvonulás miatt tilos lesz parkolni 23–26-án a menet által érintett utcák leszalagozott parkolóiban: Aréna utca (Zrínyi u. és Thököly u. közötti szakaszában),Széchenyi utca, Kőszegi utca, Mártírok tere, Király utca. A rendezvény területén a rendezvényi napokon parkolni a KRESZ aktuális szabályai szerint szabad.

A felvonulási útvonalon, valamint a megállási tilalmú útszakaszokon az érintett parkolókat szalagozással zárjuk, a szalagozott parkolókban megállni tilos.

A rendezvény idején a tiltás ellenére az itt elhelyezett járművekben esetleg keletkező károkért a rendezők felelősséget nem vállalnak! Kérjük, a szemetes konténerekhez való hozzáférést ne akadályozzák parkoló járműveikkel, ezzel segítve azok ürítését.

JELMEZES, FÁKLYÁS FELVONULÁS

2018. augusztus 24–25-én 19 órától, esőnap 26-án 10.30 órától A rendezők a teljes menetvonalon a felvonulási utat kétoldali kordonos, szalagos elkorlátozással, és a kordon melletti posztos feladatellátással biztosítják. Az augusztus 26-i 10.30 órai felvonulás és az ehhez kapcsolódó zárás csak a 25-i felvonulás elmaradása esetén kerül végrehajtásra.

Kérjük a nézőktől, hogy biztonságuk érdekében tegyenek eleget a rendezők felszólításának, valamint a szalagon engedély nélkül ne lépjenek/bújjanak át, és a szalag alá ne üljenek le!

Fix, illetve mobil (összecsukható) lelátók a felvonulások idején az alábbi helyszíneken tervezetten kerülnek felállításra: 
- 1 db mobil, de fixen telepített a Berzsenyi téren, - 1 db mobil, de fixen telepített a Városházával szembeni Fő tér szakaszon az OTP Bank előtt, - 2 db mobil, időszakosan kinyitott a Mártírok terén a Széll Kálmán – Király utcák torkolatában.

A menet útvonala: Aréna u.–Thököly u.–Bejczy u.–Kossuth L. u.–Hefele u.–Berzsenyi tér–Széchenyi I. u.–Kőszegi u.–Mártírok tere–Király u.– Savaria tér–Szent Márton u.–Thököly u.

A helyi járatos autóbuszok a lezárások idején terelőúton haladnak az ÉNYKK Zrt. tájékoztatása szerint.

Behajtási engedélyek igénylésére – a lezárt területen lakók részére – a rendezvényt megelőzően lesz lehetőség a Karneválirodán.

.