Hirdetés

Elfogták a Vas megyei lövöldözőt
police.hu

Elfogták a Vas megyei lövöldözőt

MTI/police

2018.09.11. 09:57

Az elkövető hétfőn többször is rálőtt egy vállalkozóra a 8-as út mentén. Itt vannak a részletek:

Hirdetés

Elfogták azt a 23 éves Vas megyei fiatalembert, akit azzal gyanúsítanak, hogy hétfőn többször is rálőtt egy férfira a 8-as út mentén, Szemenye közelében - tájékoztatta a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-t.

Kazmar Enikő közölte: a meglőtt áldozat maga kért orvosi segítséget lőfegyver okozta sérülések miatt. 

A nyomozás során kiderült, hogy a Fejér megyei férfi agancs vásárlása miatt utazott Vas megyébe. Az eladó egy Szemenye melletti erdős területre hívta, de nem sokkal azután, hogy kiszállt a járművéből, lövések dördültek.

A férfi fejét és a vállát érték a lövések, amelyek következtében életveszélyesen megsebesült, és a személygépkocsin is lövések okozta sérülések keletkeztek

- ismertette.

A rendőrség hétfő este Meggyeskovácsiban elfogta a feltételezett elkövetőt, egy 23 éves Vas megyei férfit, aki ellen emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A férfit a nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették. Az ügy körülményeit emberölés kísérlete elkövetésének meglapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás keretében vizsgálják.

A meglőtt férfi sajtóértesülések szerint egy dísztárgyak készítésével is foglalkozó 62 éves Fejér megyei vállalkozó, aki feleségével együtt ment a találkozóra. A nő is az autóban ült, de nem sérült meg a lövöldözésben. 

A sebesült vállalkozó az eset után egy közeli település orvosi rendelőjében saját maga kért segítséget ahol ellátták és értesítették a mentőket és a rendőrséget is. A férfit kórházba vitték, ahol megoperálták.

.