Premontreis siker az Országos Haditorna Verseny megyei döntőjében

2018.10.04. 17:16

Jól szerepeltek az Országos Haditorna Versenyen a premontreisek.

A fizikai és szellemi kihívást egyaránt igénylő megmérettetésen hangsúlyos szerepet kapott a csapatmunka 

Az esemény a honvédelem ügyének népszerűsítése és a katonai pálya bemutatása mellett lehetőséget adott a résztvevők számára, hogy kipróbálják a katonai kiképzés egyes feladatait versenyhelyzetben.

A fizikai és szellemi kihívást egyaránt igénylő megmérettetésen hangsúlyos szerepet kapott a csapatmunka, a fegyelem és a szabályok betartása.
A feladatok teljesítése alatt a diákjaink szembesülhettek azokkal a nehézségekkel, amelyekkel a katonai élet mindennapjaiban találkozhatnának. A rendezvény fontos célja az egészséges közösségi versenyszellem fejlesztése, fiatalok ügyességének, jártasságának, erkölcsi, akarati tulajdonságainak és fizikai képességeinek fejlesztése, így a résztvevők bizonyíthatták kollektív rátermettségüket és a csapaterőben rejlő képességeiket is.

A 2018. október 4.-én Vépen megrendezett megyei döntőt, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, a Vas Megyei Védelmi Bizottság elnöke nyitotta meg, aki kiemelte a Magyar Honvédség, katonák szerepét az egyes történelmi események tekintetében.

A versenyen négyfős csapatok vettek részt, akik többek között fegyveres váltófutásban, kézigránát célba-dobásban, lövészetben, elsősegélynyújtásban, Mátrix-futásban, mutathatták meg edzettségüket.

A feladatok közül nem hiányozhatott az elméleti tudást mérő katonai tereptan, és a honvédelmi totó sem. A versenyt iskolánk tanulói nyerték meg, akik ezzel megszerezték a jogot arra, hogy megyénket képviselve részt vegyenek az országos döntőben, ami várhatóan 2019 tavaszán kerül megrendezésre.

A győztes csapat tagjai: Erdődi Krisztián, Kiss Levente, Kovács Levente, Varga Richárd.

Másik csapatunk a Beke Bálint, Gömböcz Ákos, Szabó Ákos, Szabó Márk Edgár összeállításban a hetedik helyet szerezte meg.

Az országos versenyre még természetesen készülni kell tanulóinknak, hiszen lövészetben és mátrix-futásban még tudnak fejlődni.

Bízva a csapat erejében és elszántságában remélhetőleg a döntőben is megállják majd a helyüket.

 

Farkas Attila

tanár

Galéria

.