A Magyar Közút rajzpályázatot hirdet diákoknak

2019.11.25. 14:00

Öt kategóriában várják a pályaműveket. Osztálykirándulást lehet nyerni vele.

Idén is meghirdeti ’Álomút’ országos gyermekrajzpályázatát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. általános iskolás gyerekeknek.

Az elmúlt években számos gyerek nyertes rajza díszítette már az utakat pásztázó útellenőri autók oldalát és rengeteg díjazott osztály szerzett felejthetetlen élményt a társaság interaktív Kiskőrösi Úttörténeti Múzeumában. A szervezők várják az újabb rajzokat, melynek témája az úthoz, munkagépekhez, közlekedéshez, úton dolgozókhoz kapcsolódik. A legjobbak kirándulást nyernek osztálytársaikkal együtt és a díjazott pályaműveket egy évig az útellenőri autókon láthatja az ország.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. „Álomút” című gyermekrajzpályázatára ezúttal is öt kategóriában várják a pályaműveket:
• 1-2. osztály
• 3-4. osztály
• 5-6. osztály
• 7-8. osztály
• gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó 1-8. osztályos, sajátos nevelési igényű gyermekek.

Kategóriánként egy győztest hirdetnek a szervezők, a legjobbnak választott pályaművekből a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook oldalán szervezett közönségszavazás alapján különdíjat is bezsebelhet az az általános iskolás, aki beküldi alkotását. A kategória- és a közönségszavazás győztese egy-egy osztálykirándulást nyer a társaság Kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti gyűjteményébe. A nyertes osztálytársaival együtt utazhat busszal Kiskőrösre, ahol múzeumi tárlatvezetésen vehetnek részt, itt a gyerekek interaktív formában ismerkedhetnek meg az útépítés történetével az ókortól kezdve a legmodernebb „szupersztrádákig”, illetve az útépítéshez kapcsolódó gépekkel, eszközökkel.

Az osztálykiránduláson kívül a győztesek művei a 2020 tavaszi díjátadót követően egy éven keresztül láthatóak lesznek a társaság útellenőri autóin, illetve 200 darab 5000 forint értékű ajándékutalvány is gazdára talál. A társaság díjazza a gyerekeket felkészítő pedagógusokat is.

Az alkotásokat zárt borítékban a következő címre lehet eljuttatni postán vagy személyesen: Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztály, „Álomút” gyermekrajzpályázat, 1024 Budapest, Fényes Elek utca 7-13. Postára adás határideje: 2020. január 15.

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni a rajzpalyazat@kozut.hu e-mail címen lehet.

A 2020-as rajzpályázat plakátja a Magyar Közút Instagram oldalán érhető el, ezen a linken: https://www.instagram.com/p/B5SGFAHh4cG/

A pályázati kiírás a Magyar Közút honlapjáról tölthető le: https://internet.kozut.hu/2019/11/25/rajzpalyazat/

.