Hirdetés

Csodaszép karácsonyi történeteket ajánlunk karácsony estére
alonmedia.hu

Csodaszép karácsonyi történeteket ajánlunk karácsony estére

alonmedia.hu

2019.12.24. 17:27

Karácsonyi történetek: Megható és csodaszép karácsonyi történeteket ajánlunk karácsony estére

Hirdetés

A karácsony igazán különleges ünnep, mely a csodáktól sem mentes. Ez a négy lélekmelengető történet igazán meghitté varázsolja az ünnepet.

Csak választani kell közülük. Mutatjuk, hol olvashatja el.

Ezek a kiváló karácsonyi történetek, igazán bensőséges hangulatot teremtenek. Csak válasszunk egyet!

  • Lev Tolsztoj - Pánov bácsi karácsonya
  • Hans Christian Andersen - A kis gyufaárus lány
  • Charles Dickens - Karácsonyi ének
  • Hans Christian Andersen - A fenyőfa

Lev Tolsztoj - Pánov bácsi karácsonya

Élt egyszer, valamikor réges-régen, egy messzi orosz falucskában egy öreg cipészmester. Pánov volt a neve, ám senki sem nevezte Pánovnak, vagy Pánov úrnak, de még csak Pánov cipésznek sem. Bárkivel találkozott, mindenki egyszerűen Pánov bácsinak szólította. Pánov bácsi nem volt túl gazdag. Egyetlenegy piciny kis szobával rendelkezett, melynek ablaka az utcára nézett. Ebben a szobácskában élt, és itt készítette, foltozgatta, javítgatta szorgalmasan a cipőket. - A teljes történetet itt olvashatja el.

Hans Christian Andersen - A kis gyufaárus lány

Talán ez Andersen legismertebb meséje, egyetlen gyerek könyvtárából sem hiányozhat! A megható történet egy szegény lányról szól, aki szenteste hideg éjszakáján gyufát próbál eladni a hazafelé igyekvőknek. Rettenetesen hideg van. A kis gyufaárus lány fázik, lázálmok gyötrik, egyedül képzelődik a családi ünnepekről, s közben meleget és fényt visz mindenkinek. Mélyen hisz abban, hogy pár gyufaszál megmelengeti a fáradt emberi lelkeket. A teljes történetet itt elolvashatja.

Charles Dickens - Karácsonyi ének

Dickens ezt a kis tanmesét 1843-ban írta. Remekmű, népszerűsége azóta is töretlen.

A szőrösszívű Scrooge úr, a "zaklató, szipolyozó, zsugori, kapzsi vén bűnös", akinek a karácsony is csak olyan nap, mint a többi, dühvel és megvetéssel nézi az emberek ünnepi készülődését. Kidobja a karácsonyi énekeket kántáló koldus kisfiút és a szegényeknek gyűjtő úriembert egyaránt, kiszipolyozott írnokát is felmondással fenyegeti.
Este, hazatérve magányos házába jelenést lát: meglátogatja Marley, rég halott üzlettársa, s bejelenti három további szellem érkezését. Az első a régi karácsonyok szelleme, aki végigvezeti Scrooge urat saját hajdani életén, s elfelejtett, fájó emlékeket elevenít föl benne. A második az új karácsony szelleme, aki felnyitja Scrooge szemét a körülötte élők sorsára, nyomorúságára és vidámságára, szenvedéseikre és emberségükre. Végül a harmadik, a jövő szelleme megmutatja neki saját, ijesztő, magányos halálát.

Scrooge urat a jelenések új emberré teszik: más szemmel kezdi látni a világot, karácsonyi pulykát küld írnoka családjának, ellátogat megvetett unokaöccséhez – s "jó barát, jó gazda, jó szomszéd" válik belőle. Itt olvashatja el.

Hans Christian Andersen – A fenyőfa

Ennek a karácsonyi mesének sem vidám a vége. A fenyőfa csillogó jövőről álmodik, de aztán nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy elképzelte, és rá kell jönnie, a karácsony a fenyőfák számára nem dicsőséges. Andersen történetei ma is gyönyörűek és tanulságosak. A fenyőfa története arra is megtanít, hogy ne akarjunk mindig mást, mint ami van, mert előfordulhat, hogy koppanunk. Itt akár el is olvashatja.

 

.