Országszerte havazik és még lesz utánpótlás

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.12.02. 11:37

Országszerte havazik és még lesz utánpótlás. Mutatjuk, meddig.

Havazás hétfőn - Forrás:met.hu

Időjárás-előrejelzés - Havazás

Folytatódik az országos csapadék, az északi megyékben a hétfő délutáni, a déli megyékben az esti órákig. Az ország északkeleti harmadában (kb. Budapest-Berettyóújfalu vonalában, illetve attól északra) a továbbra is havazás, míg másutt havaseső, fagyott eső, eső valószínű.

A csapadék halmazállapota a délelőtti óráktól észak felől fokozatosan egyre nagyobb területen havazásba vált át. Az ország északkeleti harmadában a nap végéig síkvidéken további kb. 2-6 cm hó valószínű, a magasabban fekvő részeken 10 cm feletti.

Az ország más részein megmaradó (lepel - 5 cm) hó főként a magasabban fekvő részeken fordulhat elő, de helyenként síkvidéken is kialakulhat (lepel- 2 cm).

Hétfő délelőttől egyre nagyobb területen kísérhetik élénk, a magasabb hegycsúcsokon erős széllökések az északiasra forduló szelet, mely elsősorban a Dunántúli-középhegység hegyein hóátfúvást eredményezhet.

Időjárás-előrejelzés - Köd

Az éjszaka folyamán északkeleten tartós, sűrű köd képződik, amely a holnapi nap során tartósan rossz látási viszonyokat eredményezhet.

Időjárás-előrejelzés keddre

Csapadékmentes, alapvetően gyengén felhős idő várható, ugyanakkor a hóval borított tájakon a zúzmarás köd és a rétegfelhőzet napközben csak lassan oszlik fel.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) nem lesz.

Galéria

.