Hirdetés

Némettanár szak újratöltve Szombathelyen
ELTE Savaria Egyetemi Központ

Némettanár szak újratöltve Szombathelyen

2019.12.20. 15:04

Mutatjuk a részleteket és hogy kinek érdemes ezt a szakot választani.

Hirdetés

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ (SEK) jogelőd intézménye, a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola hagyományaira építve nagyon gyakorlatorientált, beszédcentrikus és a 21. századi innovációs technikáknak elkötelezett pedagógusképzést kínál a Német Nyelv és Irodalom Tanszék 2020 szeptemberétől – erről beszélt Takács Dóra, tanszékvezető a szombathelyi Premontrei gimnáziumban.

A SEK a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumba is ellátogatott, hogy népszerűsítse az ELTE szombathelyi képzéseit. Közöttük a következő tanévben több év után újrainduló osztatlan némettanár szakot, amellyel általános iskolai és középiskolai tanári végzettség is szerezhető.

Takács Dóra egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy a szakot a fizika kivételével az ELTE SEK által indított minden tanárszakkal lehet párosítani, így a felvételizőknek lehetőségük nyílik a német nyelv mellé angolt, magyart, történelmet, földrajzot, matematikát, biológiát, szlovén és horvát nyelvet, éneket, rajzot és testnevelést választani.

A Német Nyelv és Irodalom Tanszék immár három évtizedes múltra tekint vissza: 1989-ben alakult, és az első időkben tanárképzést végzett, 2006 óta várja hallgatóit a német szakirányú germanisztika alapképzésére, mely az ELTE germanisztika alapszakával azonos végzettséget nyújt.

A tanszék azoknak ajánlja a szakjait, akik többet szeretnének tudni a német irodalomról, bővíteni akarják ismereteiket a német nyelvközösség (Ausztria, Németország, Svájc) történelméről, kultúrájáról, magas szintű német nyelvtudást akarnak szerezni, valamint a tanári szak esetében némettanárok szeretnének lenni.

A Német Nyelv és Irodalom Tanszék oktatói számára rendkívül fontos a diákokkal kialakított közvetlen és barátságos kapcsolat: ezt szolgálják a közös kirándulások, szaknapok, a gyakori konzultációk és a tudományos diákkonferenciák.

További információk Takács Dóra tanszékvezetőtől kérhetők, a takacs.dora@elte.sek.hu címen.

.