Koronavírus - Újabb rendelkezést jelentett be az olasz kormányfő

Koronavírus

MTI

2020.03.11. 23:33

Koronavírus - Olaszországban karantén alatt.

Újabb rendelkezésként a kereskedelmi egységek bezárását jelentette be Giuseppe Conte olasz kormányfő szerda este a koronavírus-járvány miatt, kivételt jelentenek az élelmiszerüzletek és a gyógyszertárak, a tömegközlekedést nem állítják le.

Egész Olaszországban bezárják a kereskedelmi egységeket a koronavírus-járvány megfékezése érdekében - jelentette be szerda este Giuseppe Conte olasz kormányfő, kivételt csak az élelmiszerüzletek és a gyógyszertárak jelentenek. A tömegközlekedést nem állítják le.

A miniszterelnök a közösségi médiában közzétett videoüzenetben hangsúlyozta, hogy az eddig bevezetett óvintézkedések után "további lépésre van szükség, a legjelentősebbre".

A rendelkezés értelmében bezárnak a nem alapvető szükségleteket ellátó üzletek, szolgáltatások, szállodák és a vendéglátó egységek is, amelyek eddig este hat óráig nyitva tarthattak.

A termelő üzemeket, gyárakat nem állítják le, feltéve, hogy tiszteletben tartják a szigorú egészségügyi előírásokat. A mezőgazdasági, állattenyésztési ágazat is folytatja tevékenységét.

Giuseppe Conte kijelentette, az intézkedések tényleges hatásának felméréséhez két hétre lesz szükség.
A kórházak intenzív osztályainak ellátására egészségügyi kormánybiztost neveznek ki.

Az elmúlt huszonnégy órában csaknem kétszázzal, 827-re emelkedett az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) halálos áldozatainak száma Olaszországban a polgári védelmi hatóság szerda esti tájékoztatója szerint, eközben a diagnosztizált fertőzöttek száma több mint kétezerrel 12 462-re nőtt.

Az utóbbi négy napban folyamatosan emelkedett a fertőzöttek száma: a pénteki még valamivel több mint ezerről már kétezer fölé emelkedett. Majdnem hatezer beteget kezelnek kórházban, több mint ezret intenzív osztályon.

Angelo Borrelli a polgári védelmi hatóság vezetője kifejtette, hogy az elhunytak kilencvennyolc százaléka hatvan évnél idősebb volt, és más betegség miatt is súlyos volt az állapota.
A gyógyultak száma valamivel több mint ezer.
Angelo Borrelli kijelentette, minden olasznak azt tanácsolja, maradjon otthon. A polgári védelem sajtótájékoztatóján az újságírók egymástól egy méteres távolságra, mikrofon nélkül tették fel kérdéseiket.

Csak Lombardiában egy nap alatt 1300 új fertőzöttet regisztráltak. A tartomány kormányzója további szigorítást, a tömegközlekedés, a hivatalok és az üzletek leállítását szorgalmazta.

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.