Koronavírus - Az ausztriai Ischgl síterep lakóinak csaknem a fele átesett a fertőzésen

MTI

2020.06.25. 22:36

Koronavírus - Az ausztriai Ischgl síterep lakóinak csaknem a fele átesett a fertőzésen

Egy csütörtökön nyilvánosságra hozott tanulmány szerint a Tirol tartományban levő Ischgl síterep lakóinak csaknem a fele átesett a koronavírus-fertőzésen.

Az innsbrucki Orvostudományi Egyetem Ischgl lakóinak 80 százalékát vizsgálta abból a szempontból, átestek-e a koronavirus-fertőzésen, anélkül, hogy tudtak volna róla. A vizsgálatból az derült ki, hogy az abban részt vevő 1 473 ember több mint 42 százalékának szervezetében megtalálható a kórokozó ellen termelt antitest. Az emberek jelentős része nem tapasztalt tüneteket.

Tirol tartományról, azon belül Ischgl településről korábban az terjedt el: mind a tartományt, mind a települést felelősség terheli azért, hogy Európa jelentős részében elterjedt a koronavírus. A helyi vezetőket egyebek mellett azzal vádolják, hogy nem hoztak időben óvintézkedéseket, még akkor sem, amikor több külföldi, köztük izlandi turista koronavírus-tesztje pozitív lett.

Ausztriában eddig 17 401 ember kapta meg a fertőzést, közülük 16 320-an meggyógyultak. Jelenleg 459 aktív beteget tartanak nyilván.

.