Koronavírus - Ugrásszerűen megnőtt az újonnan regisztrált fertőzöttek száma

Koronavírus

MTI

2020.06.25. 21:57

Hét amerikai tagállamban ugrásszerűen megnőtt az újonnan regisztrált fertőzöttek száma.

Texasban Greg Abbott kormányzó csütörtökön rendeletben állította le a gazdasági újranyitást, a jelentős mértékben megnövekedett, újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzések miatt.

A kormányzó egyben elrendelte, hogy az állam négy legnagyobb kórházában állítsák le a nem sürgős műtéteket is és szabadítsák fel az ágyakat a koronavírusos betegek számára.

"A legkevésbé akarunk visszatérni az elmúlt hónapokhoz és nem akarjuk teljesen lezárni az üzleti életet, de ez az átmeneti szünet segít majd megállítani államunkban a vírus terjedését"

- fogalmazott Greg Abbott. Bejelentésére egy nappal azt követően került sor, hogy a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház legfrissebb jelentése szerint hét amerikai tagállamban ugrásszerűen megnőtt az újonnan regisztrált fertőzöttek száma. Elsősorban nyugati parti és déli államokról van szó: köztük Kaliforniáról, Texasról, Arizonáról, Floridáról.

Texasban a szerdai napon 5551 új vírusfertőzöttet regisztráltak, és a kórházakban 4400 koronavírusos beteget kezeltek. A Johns Hopkins adatai szerint mind a fertőzöttek, mind a kórházban ápoltak száma nagyobb, mint a koronavírus-járvány kezdete óta bármikor.

Az államon belül Houston és Dallas-Forh Worth környékét sújtja legjobban a járvány, de megugrott a fertőzések száma a fővárosban, Austinban és San Antonióban is.     

A kormányzó fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy elegendő orvosi műszer és kórházi ágy áll rendelkezésre a vírus okozta Covid-19 nevű betegségben szenvedők kezeléséhez.

.