Hirdetés

Női kézilabda NB I - Tíz koronavírusos fertőzött a Vác csapatánál (nyilatkozat)

Koronavírus

MTI

2020.06.30. 21:30

Az egyesület minden ajánlást és tanácsot betartva heti két alkalommal vérteszteket végzett.

Hirdetés

A klub keddi közleménye szerint a gárda május 25-én kezdte újra az edzéseket a pandémia okozta leállás után, az egyesület minden ajánlást és tanácsot betartva heti két alkalommal vérteszteket végzett, ami korábban mindenkinél negatív lett.

A közlemény szerint ugyanakkor a múlt héten több játékosnál is jelentkeztek a tünetek - íz és szagérzékelés vesztés -, ezt követően PCR-tesztet végeztek a csapat tagjainál, és tíz kézilabdázónak is pozitív lett az eredménye. A pozitív teszteredményt kapott játékosok teljesen tünetmentesek, de a szabályok szerint rájuk két hét karantén vár, ezért leghamarabb július 20-án kezdheti a csapat újra a közös munkát. Az újrakezdést újabb PCR tesztek valamint terheléses és kardiológiai vizsgálatok előznek majd meg.

 "Megpróbáltunk mindent megtenni, illetve azt hittük, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a vírus nálunk ne üsse fel a fejét"

- nyilatkozta Kirsner Erika klubelnök az M1 aktuális csatornán. A korábbi válogatott kézilabdázó az ujjbegyes gyorstesztekre, illetve a napi rendszerességű lázmérésre és a folyamatos kézfertőtlenítésre utalt.

Hangsúlyozta, nem értik a történteket, valószínűleg a gyorstesztek nem mutatták ki a fertőzöttséget.

 "Nem tudom, lehet-e ennél többet tenni, mert minden nap PCR-teszttel nem lehet szűrni a lányokat, és karanténban sem lehet őket tartani. Nem mondhatjuk nekik, hogy költözzenek be, mint egy apácazárdába, és majd jövő májusban jöhetnek ki, amikor vége lesz a bajnokságnak.

Sajnos meg kell tanulnunk ezzel együtt élni. Nagyon nehéz, mert számunkra a játékosok egészsége a legfontosabb"

- magyarázta Kirsner. A váci csapat jövő hétfőn kezdte volna a tényleges felkészülést a szeptember elején rajtoló szezonra. A klubelnök rávilágított, így hátrányuk lesz a többi csapattal szemben.

"Nem tudom, a szeptemberi ötödikei rajtra készen fogunk-e állni, most azt mondom, hogy nem.

Nem tudom, hogyan fogjuk tudni elkezdeni a bajnokságot"

- mondta Kirsner. 

.