Augusztusban újra kinyitnak a nagy londoni múzeumok

MTI

2020.07.20. 18:57

Újra kinyitnak a nagy londoni múzeumok, de a látogatószám jelentős csökkenésével számolnak.

Augusztusban újra kinyitnak a nagy londoni múzeumok, de azzal számolnak, hogy látogatóik 80 százalékát elvesztik - adta hírül a BBC News.

Az augusztustól újra látogatható múzeumok között van a Természettudományi Múzeum, a Viktória és Albert Múzeum és a világ legnagyobb tudományos gyűjteményének otthont adó londoni Tudományos Múzeum.

A látogatóknak nyomatékosan ajánlják a maszk viselését, de nem lesz kötelező, mint a boltokban. A belépőket ugyanakkor online előre meg kell vásárolni. Az intézmények a belépőjegyek árát nem emelik, bár pénzügyi helyzetük meglehetősen aggasztó.

A Természettudományi Múzeum igazgatója, Michael Dixon elmondta, hogy a napi látogatószámot 2800 főben korlátozzák. "Ez az átlagos látogatószám ötöde. Arra számítunk, hogy a távolságtartás és a múzeumi látogatásokkal kapcsolatos óvatosság változásáig a múzeumlátogatók száma 80 százalékkal csökken" - fűzte hozzá.

 A Viktória és Albert Múzeum igazgatója, Tristram Hunt arról tájékoztatott, hogy eleinte a megszokottnál kevesebb napon nyit majd ki az intézmény. Mint mondta, bár a kormány támogatást nyújt a múzeumnak, annak pénzügyi helyzete továbbra is nehéz, ezért nem tartják ésszerűnek, hogy meghosszabbított nyitvatartással működjenek, amikor eleve alig számítanak látogatókra.

A múzeumok vezetői köszönetüket fejezték ki a kormány 1,5 milliárd fontos (587 milliárd forintos) mentőcsomagjáért, de hozzátették, hogy a múzeumok kávézóinak és boltjainak kieső bevétele miatt jövőre több támogatásra lesz szükségük.

.