Hirdetés

Egy frissen megjelent ranglista - 5 ok, amiért a nők jól érzik magukat Bécsben
Generációk © Eurocomm-PR/Regina Hügli

Egy frissen megjelent ranglista - 5 ok, amiért a nők jól érzik magukat Bécsben

EurocommPR

2020.08.31. 12:00

Egy frissen megjelent ranglista.

Hirdetés

Egy frissen megjelent ranglista szerint az európai városok közül Bécsben rendezik a legtöbb nőkkel kapcsolatos startup eseményt. Ez azonban csak egy ok a sok közül, amiért a nők jól érzik magukat az osztrák fővárosban.

Az európai városok startup-kultúráját vizsgáló Startup Heatmap Europe rendszeresen közreadja statisztikáit az újonnan alapított cégek globális helyzetéről. Egy friss ranglista alapján Brüsszelt, Zürichet, Oslót és Londont lekörözve Bécs az a város, ahol a legtöbb kifejezetten nőknek szóló startup eseményt rendezik. Ezen kívül még számos tényező teszi az osztrák fővárost ideális lakóhellyé a nők számára.

  1. Biztonság: kevés főváros biztonságosabb Bécsnél. Ez nemcsak az erőszakprevenció érdeme, hanem az olyan városi intézkedéseké is, mint a jól kivilágított utcák, és átlátható, nyilvános terek.
  2. Politikai képviselet: Christine Schirmer városi tanácsnok személyében a nők politikai képviselete már 1987-ben megvalósult. Ugyanebben az évben Svájcban még csak a női választójogért küzdöttek.
  3. Gyermekmegőrzés: a kicsik felügyelete még mindig leginkább az anyák feladata, ezért ahhoz, hogy ők vissza tudjanak térni a munkaerőpiacra, a város bölcsődékkel, ingyenes óvodákkal és szeptembertől egész napos, ingyenes iskolai elhelyezéssel veszi le a vállukról a terhet.
  4. Mobilitás és környezet: sima járdák, akadálymentesített járművek, játszóterek és zöldfelületek széles kínálata könnyíti meg a babakocsis szülők dolgát. Egyre több férfi is akad köztük, de, hazánkhoz hasonlóan, a többség még mindig nő.
  5. Támogatások: a foglalkoztatott státuszban lévő nők különböző támogatásokat vehetnek igénybe a Bécsi Munkavállalók Támogatási Alapjánál, míg a Bécsi Gazdasági Ügynökség a női vállalkozóknak kínál támogatási programokat és tanácsadást. A nők által vezetett, már támogatást élvező projektek pedig további forrásokat kapnak. Bécs Városa ezenkívül különböző workshopokon keresztül igyekszik a lányok érdeklődését felkelteni a tudományos és kutatói pálya iránt.
.