Koronavírus Horvátországban és Szlovéniában - Tovább emelkedett a betegszám

MTI

2020.10.02. 22:17

Szlovéniában csütörtökön 238-cal, Horvátországban egy nap alatt 333-al nőtt a fertőzöttek száma.

Szlovéniában újabb rekordot döntött az új koronavírussal fertőzöttek napi száma - derült ki a szlovén kabinet pénteki jelentéséből. Jelko Kacin kormányszóvivő nem zárja ki annak lehetőségét, hogy ismét lakhelyelhagyási tilalmat vezetnek be.

Kacin a héten a sajtónak úgy nyilatkozott: amennyiben a járványhelyzet nem mérséklődik, és a kórházak kapacitásai túlterhelődnek, az első hullámhoz hasonlóan lakhelyelhagyási tilalmat vezetnek be, azaz senki nem hagyhatja majd el a várost vagy járást, amelyben bejegyzett vagy ideiglenes lakcímmel rendelkezik. Erre azonban csak extrém esetben lesz szükség - tette hozzá.

Janez Jansa szlovén kormányfő kedden még azt mondta: nincs szükség újabb szigorításokra. Úgy vélte: a hatóságok ellenőrzés alatt tartják a járványhelyzetet. Sokkal kevesebb beteg szorul orvosi ellátásra, valamint a tüneteik is enyhébbek, mint az első hullámban - húzta alá.

Szlovéniában a kormány által közzétett adatok szerint csütörtökön 238-cal 6103-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Szerdán 175 új esetről számoltak be.
Két új haláleset történt, így a járvány eddigi halálos áldozatainak száma 154-re nőtt. A diagnosztizált betegek közül 86-an vannak kórházban, és közülük tizenötöt ápolnak intenzív osztályon.

Horvátországban egy nap alatt 333-al nőtt és elérte a 17 160-at az azonosított fertőzöttek száma. Szerdán 234 új esetről számoltak be.

Hét haláleset történt, a járvány halálos áldozatainak száma így 291-re nőtt. Kórházban ápolnak 286 beteget, közülük 23-an vannak lélegeztetőgépen.

.