Koronavírus - Még nincs túl a betegségen Donald Trump, de elhagyhatja a kórházat

MTI

2020.10.05. 22:57

Az amerikai elnök két alkalommal kapott oxigént.

Donald Trump amerikai elnök elhagyhatja a kórházat, de még gyógyszert kell szednie - jelentette be Sean Conley, a Fehér Ház orvosa, aki a koronavírussal megfertőződött elnököt kezelő orvoscsoporttal közös sajtótájékoztatót tartott a bethesdai Walter Reed kórháznál.

Az amerikai elnöknek rendben van a vérnyomása, a szívverése, nincsenek légúti panaszai és több mint 72 órája láztalan - jelentette ki Sean Conley.
A Fehér Ház orvosa elmondta: Trump továbbra is gyógyszert kap, s kedden a Fehér Házban megkapja az ötödik adag Remdesivirt is. Ezek mindegyike olyan szer, amely nem igényel kórházi kezelést - tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy Trump jól van, de még nincs túl a betegségen. "Óvatosan optimisták vagyunk" - fogalmazott.

Az orvosok újságírói kérdésekre sem kívánták részletezni a terápiát, s nem kívántak reagálni arra sem, hogy melyik gyógyszert miért, vagy miért nem adják az elnöknek.

Conley közölte: Trump szervezete pénteken kicsit dehidratált volt, de ezt azonnal orvosolták. Az elnök soha nem panaszkodott izomfájdalmakra, és a lázát is sikerült hamar lenyomni, 72 óránál tovább nem kapott lázcsillapítót, nincsenek neurológiai problémái. Két alkalommal kapott oxigént.

Az orvos kiemelte: Trump" kiváló páciens volt, nem akarta befolyásolni az orvosokat a kezelést illetően, semmit nem javasolt, vagy sürgetett.     

Arra a kérdésre, hogy kampányolhat-e az elnök, Conley azt válaszolta: elvileg igen.

.