Finomak és sokáig elállnak.
1. Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
2. A szobahőmérsékletű vajat a cukrokkal gépi habverővel dolgozzuk össze.
3. Adjunk hozzá egy tojást, majd tovább verjük; jöhet a következő tojás is.
4. Következik vanília aroma, majd addig verjük, amíg jól össze nem állnak a hozzávalók.
5. Egy másik edényben kézi habverővel keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát, sót és a kakaóport.
6. A száraz hozzávalókat kezdjük el adagolni a nedves hozzávalókhoz. Fontos, hogy nem egyszerre, hanem körülbelül 3 részletben.
7. A tejcsokoládét daraboljuk össze és azt is keverjük bele a masszába valamint a mogyorót is.
8. Az előkészített sütőlemrezre tegyünk kisebb gombócokat a tésztából (tipp: fagyiskanállal a legegyszerűbb és a legformásabb). Sütés közben megnőnek és ellaposodnak, pont ahogy egy cookinak kell.
9. Sütőtől függően, 9-12 percig légkeverésen 160 fokon sütjük.
10. Minimum 5 percig hagyjuk hűlni hagyjuk (keményedni fog, nem kell megijedni, ha túl puha, mikor kivesszük. Figyeljünk arra, nehogy megégjen.