Brüsszel felgyorsítaná az oltásokat

MTI

2021.01.19. 21:04

Arra szólítják fel a tagállamokat, hogy küzdjenek a dezinformáció ellen, tartsák a korlátozásokat és fokozzák a tesztelést.

Az Európai Unió tagállamainak fel kell gyorsítaniuk a koronavírus elleni beoltást, a járvány visszaszorítása érdekében márciusig a 80 év felettiek, valamint az egészségügyi és a szociális szektorban dolgozók legalább 80 százalékát, nyárig pedig a felnőtt lakosság legalább 70 százalékát be kell oltaniuk - közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos Brüsszelben kedden.

Margarítisz Szkínász sajtótájékoztató keretében az uniós bizottságnak a koronavírus-járvány legyőzése érdekében bemutatott, gyakorlati útmutatásokat tartalmazó javaslatait ismertette.

Az uniós biztos elmondta, az Európai Bizottság arra szólítja fel a tagállamokat, hogy továbbra is követeljék meg a fizikai távolság betartását, tartsák érvényben a személyes találkozásokat korlátozó intézkedéseket, küzdjenek a dezinformáció ellen, koordinálják az utazási szabályozásokat, fokozzák a tesztelést és az fertőzöttek nyomon követését a vírus minden változatának visszaszorítására.

.