Öttusa-vb - Kairó lesz a rendező

MTI

2021.01.28. 21:00

Az olimpia utolsó sportági kvalifikációs versenyét Egyiptomban tartják.

A Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) döntése értelmében Kairóban rendezik az idei világbajnokságot.

A UIPM vezető testülete pénteken közölte, hogy Minszk a bizonytalan belpolitikai helyzet miatt nem lehet idén házigazda, így új helyszínt keresnek. Az időpont azonban az eredetileg tervezett marad, azaz a tokiói olimpia utolsó sportági kvalifikációs versenyét június 7. és 13. között bonyolítják le Egyiptomban.

Klaus Schormann, a nemzetközi szövetség elnöke a múlt heti döntés hátteréről azt mondta: aggodalomra adott okot, hogy számos országból nem szívesen utaztak volna Fehéroroszországba, az elnökség pedig meg akarta őrizni az esélyegyenlőséget az olimpiai kvalifikációs folyamatban.

A UIPM ugyanakkor jelezte, hogy kiváló a kapcsolata a helyi szövetséggel és a szervezőbizottsággal, így Minszk a későbbiekben lehet majd házigazdája világbajnokságnak.

Kairó 2017-ben rendezett már felnőtt vb-t.
Egyiptom idén két további korosztály világbajnokságának is otthont ad: az ifjúságiak (U17 és U19) július 4. és 10. között, a juniorok (U21) pedig július 11-től 17-ig versenyeznek majd Alexandriában. A korábban kijelölt időpont február volt, de a koronavírus-járvány alakulása, illetve az ezzel összefüggő utazási korlátozások miatt a UIPM végrehajtó bizottsága két hete nyárra halasztotta ezt a két versenyt.

.