Kész a Dubaji Világkiállítás magyar pavilonja

MTI

2021.05.29. 18:46

Magyarország egy különleges Makovecz-stílusú épületben várja majd a látogatókat 2021. október 1-jétől

Befejeződtek a kivitelezési munkálatok a Dubaji Világkiállításra épített Magyar Pavilonban, így az épület már a hatósági ellenőrzésekre vár az átadás előtt. Magyarország egy különleges Makovecz-stílusú épületben várja majd a látogatókat 2021. október 1-jétől - közölte az Expo2020 Nonprofit Kft. szombaton az MTI-vel.

Az expón a magyar részvételt szervező társaság közleménye szerint a többszintes Magyar Pavilon az Expo 2020 "Mobilitás" kerületében található, és az egyetlen faszerkezetű épület az egész Perzsa öböl-menti régióban.

A pavilon hasznos alapterülete 1927 négyzetméter, építéséhez 560 ezer kilogramm fát használtak fel, a leghosszabb szerkezeti elem 18,47 méter, a legnehezebb pedig több mint 2700 kilogramm. Az épületet Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, az Ybl Miklós-díjas magyar építész Csernyus Lőrinc tervezte, az épület vázát pedig 17 magyar ács állította össze több hónapon át - írták.

Tájékoztatásuk szerint a pavilon Magyarország vízkincseit mutatja majd be, az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épületben a látogatók megismerhetik az ország egyedülálló vízkészletét, gyógy- és termálvizeit, azok jótékony egészségügyi hatásait.

A tudás- és élményalapú interaktív tárlat Magyarország élmény- és gyógyfürdőit is népszerűsíti majd - tették hozzá.

A kivitelezési munkálatokat követően a pavilonban helyet kapó állandó kiállítás megvalósításán dolgoznak a szakemberek a világkiállítás megnyitásáig.

A pandémia miatt egy évvel elhalasztott Dubaji Világkiállítást 2021. október 1. és 2022. március 31. között rendezik meg az Egyesült Arab Emirátusokban fokozott egészségügyi intézkedések mellett. A fél évig tartó eseményre 25 millió látogatót várnak az Expo szervezői - áll a közleményben.

.