Változik a gyalogos közlekedés a Nyugati pályaudvaron

MTI

2021.08.22. 12:07

Elbontják a csarnok előtti vágányokon átvezető ideiglenes gyalogos átjárót a Nyugati pályaudvaron.

Változik a gyalogos közlekedés a Nyugati pályaudvaron - közölte a MÁV az MTI-vel.

A közlemény szerint vasárnap éjjel elbontják a csarnok előtti vágányokon átvezető ideiglenes gyalogos átjárót a Nyugati pályaudvaron. Ezután az átkeléshez újra az aluljárót vehetik igénybe az utasok.

"A pályaudvar csarnokon kívüli forgalma augusztus 23-án, hajnali 4 órától újra a tetőfelújítás előtti rend szerint, a Márványcsarnok (14-17. vágányok felől) és Váci út irányából megközelíthető, gyalogos aluljárón keresztül lehetséges, amit a 11-12. vágány közötti peronon található lépcsőn keresztül is újra el lehet érni" - írták.

Az előre betervezett részleges felújítás miatt a 11. és a 12. vágány közötti peronon a perontető tartóoszlopainak megerősítése zajlik várhatóan október végéig. A munkálatok idejére az oszlopokat hálós kerítéssel vették körül, így az utasok számára a peron biztonságosan használható.

A 13-17. vágányok peronjai, valamint az ideiglenes konténerpénztárak - az aluljáró igénybevétele nélkül - továbbra is megközelíthetők a Podmaniczky utca, vagy a Teréz körút felől az Eiffel téren át - áll a MÁV közleményében.

.