Az Amazon külön oldalt indított a Franciaországban gyártott termékeknek

MTI

2021.10.16. 12:47

Franciaországban felerősödött a hazai termékek iránti kereslet.

Külön oldalt indított a Franciaországban gyártott termékeknek az Amazon internetes kiskereskedelmi vállalat francia nyelvű oldalán, miután a koronavírus-járvány felerősítette a hazai termékek iránti keresletet Franciaországban.

A Fabriqué en France (Franciaországban gyártott) megjelölésű termékek oldala az amazon.fr nyitóoldaláról érhető el, és mintegy 230 ezer terméket kínál a játékoktól kezdve az írószereken át a higiéniai és a barkácsolási cikkekig.

Az internetes értékesítési cégnek már korábban is voltak hasonló kezdeményezései; 2018 novemberében indította el a "termelők üzletét", ahol Franciaországban gyártott élelmiszeripari termékeket árusít, 2020 novembere óta pedig "a francia vállalkozók butikja" oldalon a francia kis- és középvállalkozók által kínált termékeket mutatja be.

"A jobb hozzáférés biztosítása a kézműveseknek, a termelőknek, a start-up cégeknek és mindenféle méretű vállalkozásoknak újabb bizonyítéka a francia gazdaság iránti elköteleződésünknek" - idézte közleményében Zena Siraudin értékesítési igazgatót az Amazon.

A koronavírus miatti általános karantén alatt Franciaországban felerősödött a hazai termékek iránti kereslet. Egy januárban közzétett felmérés szerint a franciák negyede jelezte, hogy a pandémia alatt a helyi termelők árucikkeit részesítette előnyben. Emiatt a nagyobb áruházláncok (Auchan, Carrefour, Intermarché) is különböző módokon támogatták a helyi termelőket és termékeket.

Az Amazon rendszeresen helyezi előtérbe a kis és közepes francia vállalkozásokat, amelyek szívesen forgalmazzák termékeiket az internetes értékesítési oldalon, miközben más francia kereskedelmi hálózatok azzal vádolják az Amazont, hogy az internetes kereskedelemben egyre nagyobb teret nyer, s emiatt a lezárások alatt bojkott-kampányok is indultak a cég ellen.

Egy évvel ezelőtt Zöld-párti és baloldali francia városvezetők, élükön Anne Hidalgo párizsi főpolgármesterrel, valamint a kulturális élet szervezetei és közszereplők petícióban kérték a franciáktól, hogy ne az Amazon internetes oldalon intézzék a karácsonyi vásárlásaikat, inkább a lakhelyükhöz közeli üzletekben vásárolják meg az ajándékokat.

.