Hasít az új James Bond-film

MTI

2021.10.02. 00:27

Mintegy ötmillió fontnyi bevételt hozott a brit mozikban forgalmazása első napján az új James Bond-film.

Daniel Craig utolsó James Bond filmje 4,5-5 millió font bevételt hozott a brit és ír mozikban forgalmazása első napján - adta hírül a BBC.

A James Bond - Nincs idő meghalni című film csütörtöki bevételei 13 százalékkal voltak magasabbak, mint a 2015-ben bemutatott Spectre, viszont 23 százalékkal alacsonyabbak, mint 2012-ben mozikba került Skyfall című filmeké - közölte a Universal Pictures pénteken.

A Nincs idő meghalni című film forgalmazását a brit mozi történetében a legszélesebb körben kezdték el: az Egyesült Királyságban és Írországban csütörtökön 772 filmszínházban válthatták rá jegyet a nézők, ami 25-tel több, mint az eddig rekordtartó, a 2019-ben bemutatott Star Wars - Skywalker felemelkedése című film esetében.

A Gower Street Analytics filmtechnológiai cég előrejelzése szerint ez a film fogja elvinni a hét végén az összes brit és ír mozijegybevétel 92 százalékát. A film négy nyitónapjára 1,6 millió darab jegyet adtak el már elővételben.

Ez 12 százalékkal haladja meg a Spectre elővételi jegyeladásait és szinte megegyezik a Skyfalléval. Mindkét film jegybevétele több mint 95 millió fontra rúgott a brit és ír mozikban.

.