Rekord pénzdíjazás a nagojai női maratonin

MTI

2021.10.13. 14:00

22 ezer futót, köztük külföldieket is várnak a házigazdák.

Negyedmillió dollár a díjalap, így a világ legjobban fizető női országúti versenye lesz a jövő tavaszra tervezett nagojai maratoni - írta az insidethegames.biz.

A portál beszámolója szerint a japán szervezők bíznak benne, hogy a járványhelyzet addigra jelentősen javul, s március 13-án megtarthatják a hagyományos eseményt. A világ legnagyobb és egyetlen országúti maratonijára, amelyet nők részére írnak ki, minden korábbinál nagyobb mezőnyt, szeptemberi bejelentés szerint 22 ezer futót, köztük külföldieket is várnak a házigazdák.

Az eseményt 1980 óta tartják meg évente. 2019-ben 21 436-an indultak, míg 2020-ban a Covid-19 kitörése miatt csak elitversenyt rendeztek 110 résztvevővel. Az idei márciusi viadalon, amely a világjárvány kezdete óta az első tömeges sportrendezvény volt Japánban, 4704 helyi maratonista rajtolt el.

A 2022-es versenyhez fűzött reményeket erősíti, hogy Japánban a koronavírusos megbetegedések száma folyamatosan csökkent az elmúlt hetekben, miközben az ország lakosságának több mint 60 százalékát teljes mértékben beoltották. A pandémia miatt a július-augusztusi tokiói nyári olimpiát, majd a paralimpiát is nézők nélkül voltak kénytelenek megrendezni a japánok.

.