A kopasz férfi gyakran vonzóbb lehet a nők számára

alon

2021.12.04. 14:10

Persze a legtöbbször inkább arról van szó, hogy a férfias energia teszi a férfiakat férfiassá.

A jó nő fogalma körül hellyel-közzel egyetértés van: leginkább a méretek és arányok alapján adományozzuk e címet. Sokkal rázósabb kérdés, hogy a hölgyek szemében mitől válnak férfiassá az erősebb nem képviselői. Például a humortól és a hajhiánytól.

Ha tucatnyi nőt kérdezünk, nagy valószínűséggel tucatnyi választ kapunk a címben feltett kérdésre. A variációk száma végtelen. Számításba jöhetnek olyan extrém dolgok, mint a szem-piercing, de gyakoribb beindulási tényező egy sármos mosoly, s bizony nem elhanyagolandó szempont az izmos, kigyúrt test sem, amely önmagáért beszél, megkímélve a gazdáját az oly fárasztó udvarlástól és egyéb lelki erőfeszítéstől.

Ha túllépünk a testi adottságokon, a legtöbb nő egyetért abban, hogy a humorérzék feltétlenül a szexi kategóriába tartozik, az intelligenciával és a jó kommunikációs készséggel együtt. A témában jártasak azt is mondják, hogy – a közhiedelemmel ellentétben - a hölgyek szemében a hajhiány inkább előny, mint hátrány.

A női magazinok fotósai és szerkesztői egyre több kopasz férfi fénylépével próbálják eladhatóbbá tenni a lapokat. Elég, ha csak olyan nagy neveket említünk, mint Vin Diesel, Bruce Willis, Patrick Stewart, Michael Jordan, Jason Statham, Stanley Tucci vagy a szintén borotvált fejű Samuel L. Jackson vagy Channing Tatum.

Míg a hajhiány lehet vonzó, annak eltűntetésének szándéka egészen biztos nem az. Hülyén veszi ki magát a fejbúbra csúsztatott napszemüveg, s az ide-oda fésült haj is inkább kínos, mint férfias. A fejtetői ritkulást copffal kompenzáló variáció is csak keveseknek használ. Több mértékadó tanulmány szerint kapcsolat van a férfiak hajhiánya és a testben levő tesztoszteron hormon szintje között, ami persze nem jelent automatikusan jót.

Inkább arról van szó, hogy a férfias energia teszi a férfiakat férfiassá. Ez pedig nem a hajtól, de annak viselési módjától, természetességétől függ: vagyis a férfi hogyan tud kapcsolatot teremteni az általa vonzani kívánt hölggyel. És akkor megint visszaértünk a humorérzékhez, mint a jó kommunikáció olajozójához, melyhez képest kevésbé elenyésző fontosságú a működő hajszálak száma a fejen.

Egy kigyúrt testű, jóképű, dögös pillantású hosszú, hullámos hajú fickót, aki híján van a fent említett tulajdonságnak, a nők többsége kevésbé tartja vonzónak.

.