Karácsonyi filmajánló - Íme, ezeket a családi filmeket ajánljuk karácsony délutánra

alonmedia.hu

2021.12.26. 08:57

Reszkessetek betörők!, mert "Nincs karácsony Kevin nélkül" és még további pár vidám és romantikus karácsonyi filmet ajánlunk.

Ha "nincs karácsony Kevin nélkül", akkor nincs karácsony "Igazából szerelem" nélkül sem. Íme, ezeket a családi filmeket ajánljuk karácsony délutánra. Vegye elő a lejátszót, ültesse oda a családot a képernyő elé és nézzék meg együtt, egy pohár forralt bor mellett.

Az örök kedvenc karácsonykor a Reszkessetek, betörők! Ünnepekkor, amelyik csatorna leadja, szinte borítékolhatja a magas nézettséget. De nem is kell megvárni a vetítés idejét, mert online, több csatornán is megtalálható, mint például itt.

A sorozat főhőse a nyolcéves kisfiú Kevin, akinek a történetét valószínűleg soha nem lehet megunni. A filmsorozat első részében Kevin szülei egy igazi nagy családi karácsonyra készülnek, Párizsban. Csakhogy az utazás körüli zűrzavarban Kevint otthon felejtik. Az események akkor vesznek váratlan fordulatot, mikor a háznál megjelenik két betörő, és a kisfiú elhatározza, felveszi velük a harcot.

A Reszkessetek, betörők! 2. részében Kevin a repülőtéren vész el. Míg szülei egy másik városban keresik őt, a kisfiú alaposan kiélvezi New York örömeit. Remek kikapcsolódás a család minden tagjának.

A Reszkessetek, betörők! 3. igazából nem a sorozat része, mert a korábbi filmekhez nem kapcsolódik. Műfaját tekintve is bűnügyi filmvígjáték.

A Reszkessetek, betörők! 4., szintén  karácsonyi film. Visszahoz pár főszereplőt az első két részből, többek között Kevin McCallistert, de már minden szereplőt új színész játszik.

Reszkessetek, betörők! 5. – Testvérek akcióban. Itt a történet középpontjában ezúttal a Baxter család áll. 

Az Aludj csak, én álmodom, egy olyan megragadón szép, amerikai felnőttmese, amit karácsony tájékán érdemes megnézni. A film főhőse az álmodozó Lucy (Sandra Bullock), aki jegyet árul a metróban. Egyedüli boldogsága egy úr, aki minden reggel ugyanabban az időben elmegy a jegyárusító bódé előtt. Ám egy nap úgy alakul, hogy a férfi a vágányok közé esik, és ő megmenti. Úgy néz ki komoly a baj, ugyanis Peter kómába esik és kórházba kerül...És a történetnek itt még nincs vége. Itt megnézheti ingyen.

A Bridget Jones naplója is igazán szórakoztató, romantikus vígjátékHelen Fielding azonos című regénye alapján készült amerikai-angol-ír-francia romantikus történet. Főhőse Briget (Renée Zellweger), aki túl a harmadik X-en és szingli. Karácsonykor a rokonok mindig ugyan azokkal a témákkal zaklatják: házasság, család és gyerekek. A magát kövérnek tartó Bridget az igaz szerelmet keresi és elhatározza, hogy kezébe veszi az életét és naplóírásba kezd. A naplóba szorgosan lejegyzeteli minden nap súlyát, valamint az aznap elfogyasztott cigaretta- és alkoholmennyiséget. 

A videa.hu-n itt megnézheti ingyen vagy a Netflixen is angolul és magyar felirattal.

Az Igazából szerelem, megjelenése óta - ami jó régen, 2003-ban volt - a "best of" karácsonyi mozi. Az ünnep köré épülő, sok szálon futó történetek mozgatórugója a szerelem. Londoni életek, szerelmek találkoznak és a végén valamilyen módon kapcsolódnak. A film szereposztása is fergeteges: Hugh Grant, Colin Firth, Liam Neeson, Alan Rickman, Emma Thompson, Keira Knightley és még sorolhatnánk. Megunhatatlan karácsonyi mozi. Azt is bátran kijelenthetjük már, hogy ha "Nincs karácsony Kevin nélkül", akkor nincs karácsony Igazából szerelem nélkül sem.

A Holiday-ben, két fiatal, összetört szívű lány a világhálón akad egymásra. Az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él. A lányok miután elsírták egymásnak bánatukat otthont cserélnek és pasimentes vakációra indulnak. De nem minden a terveik szerint alakul.

Itt megnézheti ingyen.

 

Galéria

.