Szilveszteri filmajánló - Nyolc igazán kellemes szilveszteri film

Szilveszter

alon

2021.12.31. 19:10

Ha esetleg a televíziók választéka nem lenne elég kielégítő valakinek.

A szilveszter és az újév napjának is megvannak a maga hagyományai, jellegzetes ételei, jellemző zenéi, filmjei. Szilveszter éjszakáján egyfajta leltárt készítünk, de általában a buliról, a szórakozásról szól, ahol üvölt a zene, tűzijátékok durrannak, pezsgők pukkannak és persze ott a kihagyhatatlan éjféli csók. A filmek is igyekeznek átadni ezt a hangulatot.

BÚÉK - magyar vígjáték, 2018

Szilveszteri filmajánló - BÚÉK - Forrás:port.hu

Szilveszter éjjelén bármi megtörténhet. Jó is, rossz is, furcsa is. Egy baráti társaság úgy dönt, hogy egy játékkal fűszerezi meg a bulit: egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora. Mert igazából mindenkinek van egy (vagy több) titka, szégyellnivalója, másik szerelme, másik élete… és hazudni általában könnyebb, mint őszintének lenni. Persze csak addig, míg le nem bukik az ember. (Port.hu)

Rendező: Goda Krisztina

Szereplők:   

Szávai Viktória
Mészáros Béla
Bata Éva
Hevér Gábor
Elek Ferenc
Törőcsik Franciska
Lengyel Tamás

Holiday – (The Holiday) – amerikai vígjáték, 138 perc, 2006

Szilveszteri filmajánló - Holiday - Forrás: port.hu

A pasimentes vakáció nem éppen úgy alakul, ahogy előre eltervezték…

Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat, de érzelmei viszonzatlanul maradnak. A férfi a karácsonyi bulin jelenti be, hogy eljegyzett egy másik nőt, ráadásul a kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két összetört szívű lány a világhálón akad egymásra.
A film nem éppen szilveszteri, de hangulata, a képi világa igazán téli szünetet idézi.

Főszerepben:

Amanda - Cameron Diaz
Iris - Kate Winslet
Graham - Jude Law
Miles - Jack Black

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.