Két év múlva érkezhet a mozikba A Gyűrűk Ura animefilm

MTI

2022.02.15. 22:03

Az új film a Helm-szurdok erődjének történetét tárja fel.

Két év múlva érkezhet a mozikba A Gyűrűk Ura előzményeiből készülő animefilm: a bemutató időpontját 2024. április 12-ére tűzték ki.

A The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim című produkció gyártásának indulását a Warner Bros. animációs cége és a New Line filmstúdió júniusban hozta nyilvánosságra.

Az új film a Helm-szurdok erődjének történetét tárja fel, és évszázadokkal Peter Jackson filmje, A Gyűrűk Ura: A két torony eseményei előtt játszódik. A két torony egy hosszú csatajelenete a szurdok erődjében zajlik. Az anime elvezet Rohan királya, Pörölykezű Helm vérzivataros korszakába.

A filmet Kamijama Kendzsi legendás japán animerendező, többek között a Blade Runner: Black Lotus sorozat alkotója jegyzi.

Két évtizede a New Line mutatta be Peter Jackson A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége című filmjét. Jackson harmadik filmje, A Gyűrűk Ura: A király visszatér elnyerte a legjobb film Oscar-díját, a trilógia 17 Oscarjának egyikét.

A három film együttesen 2,9 milliárd dollárt (903 milliárd forintot) hozott, Jackson pedig megrendezte a J.R.R. Tolkien regényén alapuló A hobbit című előzménytrilógiát is.

Az anime bemutatójának dátumát egy nappal az után jelentették be, hogy az Amazon előzetest adott ki Gyűrűk Ura-előzményfilmjéről, A hatalom gyűrűiről, amelyet egymilliárd dolláros költségvetése miatt minden idők legdrágább tévés produkciójaként emlegetnek.

.