Peking 2022 - Kozuback Kamilla a hétfő egyetlen magyar szereplője - ELŐZETES

MTI

2022.02.13. 23:07

A versenyek mellett a rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu Shaoang hétfőn veheti át aranyérmét.

A hódeszkások big air versenyének selejtezőjében Kozuback Kamilla lesz a hétfői versenynap egyetlen magyarja a pekingi téli olimpián.

A Kanadában élő 17 éves tehetség úgy utazott Kínába, hogy csak az általa legkevésbé kedvelt félcső számban indulhat a játékokon, ám már a nyitóversenyben, slopestyle-ban is szerepelhetett, vasárnap pedig hivatalossá vált, hogy a big air mezőnyében is ott lehet.

A big air az egyetlen havas szám az olimpián, amelyet nem a hegyekben, hanem a fővárosi Big Air Soukangon, egy használaton kívüli hatalmas gyártelepen felépített ugratón rendeznek. A közép-európai idő szerint 2.30-kor kezdődő selejtezőben 30 hódeszkás indul, közülük a legjobb 12 jut a keddi döntőbe.

A hétfői versenynapon négy éremosztásra kerül sor. Az elsőre a jégtáncosok kűrjét követően. A duók szabadkorcsolyázása előtt teljesen nyílt a verseny, ugyanis az éllovas francia Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron kettős előnye csupán két pont az orosz Viktorija Szinicina, Nyikita Kacalapov duó előtt és kevesebb mint négy a harmadik helyen álló amerikai Madison Hubbell, Zachary Donohue párral szemben.

A férfi síugrók csapatversenye óriási csatát ígér a norvég, a német, az osztrák és a szlovén válogatott között. A bobosok női egyes versenyében már kevesebb izgalom várható, legalábbis az első két futam alapján, melyeket követően az amerikai Kaillie Humphries több mint egy másodperces előnnyel áll az élen a hétfői harmadik és negyedik csúszás előtt. Ezek mellett a síakrobatáknál női ugrásban derül ki, hogy ki lesz a 2022-es olimpia bajnoka.

A versenyek mellett a rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu Shaoang hétfőn veheti át aranyérmét, melyet 500 méteren nyert.

.