Idén is lesz Nyuszi-futás

MTI

2022.03.30. 13:57

Idén is lesz Nyuszi-futás. Az idén már a 25. alkalommal.

Az idén 25. alkalommal kerül sor a Nyuszi-futásként ismert szabadidősport-sorozatra, melyet önerőből szervez a mezőfalvai Kovács István.

A hosszútávfutó - aki 1998-ban elfutott a finnországi Rovaniemibe és megkapta a Mikulás-nagykövet címet - a dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskolánál kezdte az idei programot, amely pénteken szintén Dunaújvárosban egy óvodánál folytatódik. A 64 éves sportember számos kis településre látogat el, Gyúró, Tordas, Tác, Csór, Enying, Mezőszentgyörgy, Kisláng, Sárszentágota, Sárosd, Szabadegyháza, Pusztaszabolcs, Pákozd, Sukoró, Ercsi, Adony, Rácalmás és Szomód következik a sorban Székesfehérvár mellett.

A futás mellett szerepel a programban élménybeszámoló, beszélgetés a sportolás fontosságáról és ajándékozás. Kovács István tagja volt a 2008-as pekingi játékok magyar fáklyavivőinek és az ott kapott ereklyét is magával viszi a programokra.

Kovács István jórészt önerőből szervezi a kistérségi programokat a gyerekek részére - a Nyuszi-futás mellett télen a Mikulás-futást -, évente 60-65 helyszínre jut el, többségükre kerékpárral.

.