Oscar-díj - Beyoncé és Billie Eilish is fellép a vasárnapi díjátadón

MTI

2022.03.23. 23:27

A háromórás ceremónia házigazdája Regina Hall, Amy Schumer és Wanda Sykes lesz.

Beyoncé, Billie Eilish, Reba McEntire és Sebastián Yatra is fellép a - helyi idő szerint -  vasárnap esti hollywoodi Oscar-díjátadón - jelentették be a szervezők.

A legjobb eredeti dal kategóriájában jelölt öt szám közül négy előadói szerepelnek az idei gálán. A Belfast című film Down to Joy című számának szerzője és énekese, Van Morrison turnéja miatt nem tud részt venni a ceremónián, a dal így nem is hangzik el a díjátadón - idézte a Variety.com az amerikai filmakadémia keddi közleményét.

A 94. Oscar-díjátadó végső szavazása - helyi idő szerint - kedd délután öt órakor fejeződött be.

A legjobb eredeti dal díjáért folyó verseny az egyik legszorosabb. A jelöltek közt található Beyoncé dala, a Be Alive a Richard királyból, Billie Eilish és testvére, Finneas O'Connell száma, a No Time to Die a 007 Nincs idő meghalni című filmből, az Encanto című animációból a Dos Oruguitas, Lin-Manuel Miranda szerzeménye Sebastián Yatra előadásában, Van Morrison Down to Joy című dala a Belfastból, valamint a Four Good Daysből a Somehow You Do, Diane Warren dala, melyet Reba McEntire énekel.

A háromórás ceremónia házigazdája Regina Hall, Amy Schumer és Wanda Sykes lesz.

A műsort az amerikai ABC csatorna élőben sugározza helyi idő szerint este 8-tól (közép-európai idő szerint hétfőn hajnalban), és több mint 200 országban és térségben is látható majd.

Itt vannak a 2022-es Oscar-jelöltek.

.