Kiderült, kik hajlamosabbak a hízásra

alon.hu

2022.05.01. 18:03

Minél erősebb a konkurencia, annál inkább vigyáznak súlyukra a szinglik.

Azok, akik boldog párkapcsolatban élnek, hajlamosabbak az elhízásra, mint az egyedülállók.

Azt derítették ki, hogy ennek elsősorban a párkereső konkurencia által gyakorolt nyomás az oka.

Kétezer résztvevővel készítettek reprezentatív felmérést. Minél erősebb volt a konkurencia, annál inkább vigyáztak súlyukra a szinglik, hogy vonzóak maradjanak - ismertette az eredményt a Der Standard című osztrák lap internetes kiadása. A párok ugyanakkor nyugodtan hátradőlhetnek, és kedvük szerint nassolhatnak - legalábbis az első krízisig, ekkor ugyanis az ő súlyuk is csökken.

Az utóbbit az is indokolhatja, hogy ilyenkor gyérülnek az együttes étkezések, vagy a problémák pszichoszomatikusan hatnak, de lehet a fogyás felkészülés a párkeresésre is. Alacsonyabb súllyal megnő az esélye, hogy valaki horogra akadjon.

Minél gyengébb a konkurencia nyomása, annál inkább eltörpülnek a különbségek az egyedülállók és a párok között a kutatás szerint.

Azt is megvizsgálták, hogy miért hasonló gyakran a párok tagjainak formája. Úgy tűnik, ezért nem a kapcsolat során végbemenő alkalmazkodási folyamatok tehetők felelőssé, hanem már a párválasztás maga: a soványak ugyanis általában soványakat, míg a kövérek inkább kövéreket választanak.

.