Rendszeres sebességellenőrzés lesz a 84-es főúton

MTI

2022.06.09. 12:16

Korábban több súlyos baleset is történt és legtöbbször sebességtúllépés miatt.

A közlekedésbiztonság növelése érdekében hamarosan rendszeres sebességellenőrzésre számíthatnak a 84-es főúton közlekedők Sárvár elkerülő szakasza és az ostffyasszonyfai út csomópontjában, ahol korábban több súlyos baleset is történt - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, hogy a közelmúltban történt súlyos és végzetes baleseteket legtöbbször az okozta, hogy a főúton közlekedők esetenként jelentősen túllépték a megengedett sebességet; ezért döntöttek a sebességmérő kamerák alkalmazása mellett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Rendőrfőkapitányság megyei szakemberei.

A közlemény szerint a gyorshajtások miatt az alsórendű útról a kereszteződésbe behajtók nehezen tudják megbecsülni a biztonságos kikanyarodáshoz, áthaladáshoz szükséges időt, illetve a főúton közlekedők nagy sebessége miatt a bekövetkező balesetek kimenetele is többségében súlyos fokú személyi sérüléssel jár.

Az ellenőrzött szakaszra külön jelzőtáblák hívják majd fel a közlekedők figyelmét, a korábbi állapotokhoz képest további sebességcsökkentés ugyanakkor nem történik.

.