Díjat nyert a Budapest Airport

MTI

2022.09.21. 18:05

A Budapest Airport nyerte el az év cargo repülőtere díjat az Air Cargo News Awards 2022 díjátadón.

Pénteken rendezték Londonban az egyik legnagyobb nemzetközi cargo médiaügynökség, az Air Cargo News éves díjátadóját. A légiszállítási ágazat Oscar-díjaként is emlegetett elismerést idén az év cargo repülőtere kategóriában a szakmai zsűri döntése alapján a Budapest Airport kapta - közölték, hozzátéve: a magyar főváros repülőtere olyan nagy, évi többmillió tonna árut regisztráló központokat előzött meg, mint a Brussels Airport Company, a szingapúri Changi Airport Group és a Liege Airport.

Közölték, a Budapest Airport 2020-ban, 50 millió eurós fejlesztésként adta át a BUD Cargo City elnevezésű légiárukezelő komplexumát, azzal a hosszútávú céllal, hogy a cargo bázis a teljes közép-kelet-európai régió elosztóközpontjává váljon.  

A központ megnyitása óta a Budapest Airport 2021-ben újabb rekordévet zárt, és a globális trenddel ellentétben 2022-ben is stabilitás jellemzi a budapesti légiszállítást: a január-augusztus között 47 százalékkal nőtt a cargo volumene a 2019 hasonló időszakában kezelt forgalomhoz képest és 9,4 százalékkal bővült éves összevetésben, míg a világban 9 százalékos cargo forgalom visszaesés tapasztalható.

A közlemény idézte René Droese-t, a Budapest Airport fejlesztési igazgatóját, aki elmondta: a BUD Cargo City nemcsak a koronavírus-járvány alatt jelentette a légiárukezelés legbiztosabb bástyáját, hanem az azt követő időszakban is óriási versenyelőnyhöz juttatta a társaságot. Biztos pontot jelentenek az ellátási lánc és ezáltal a magyar gazdaság minden szereplője számára, nem beszélve arról a több mint tizenkétezer munkavállalóról, akik a légiáruszállítás területén dolgoznak - tette hozzá.

Kitértek arra, hogy a Budapest Airport 2022 szeptemberében megkezdte a BUD Cargo City bővítését: az árumennyiség növekedése miatt és a nagyobb kapacitású gépek hatékony kiszolgálása érdekében bővül a komplexumhoz kapcsolódó forgalmi előtér, valamint a BUD Cargo City árukezelő épületeinek kapacitása is megnő.

.