Gyémánt Liga - A legrangosabb atlétikai versenysorozat jövő évi időpontjai

Atlétika

MTI

2022.12.08. 21:57

A 2023-as Gyémánt Liga-versenyek időpontjai és helyszínei.

Jövőre a sorozat történetében először Európán kívül rendezik meg a legrangosabb atlétikai versenysorozat, a Gyémánt Liga döntőjét, melynek az idei világbajnokság helyszíne, Eugene ad otthont.

A nemzetközi szövetség (WA) nyilvánosságra hozta a GYL jövő évi programját, mely szerint 2023-ban négy kontinensen, 12 ország 15 városában lesznek versenyek. A sorozat május 5-én hagyományosan Dohában indul, és szeptember 16-17-én kétnapos fináléval zárul az Oregon állambeli városban. Korábban csak Brüsszel vagy Zürich rendezett döntőt.

Jövőre ismét a GYL-viadalok sorában szerepel majd a lengyelországi Kamila Skolimowska Memorial, mely először idén volt a sorozat tagja, ám helye nem volt végleges, csak ideiglenes a kínai versenyek törlése miatt. A silesiai szervezőknek viszont sikerült megállapodniuk a WA-val, így a verseny 2023-tól öt éven át biztosan a Gyémánt Liga-sorozat része lesz.

A szerdán kiadott versenynaptár szerint a koronavírus-járvány után visszatér a mezőny Kínába, ahol két versenyt rendeznek Sanghajban és Sencsenben.

A 2023-as Gyémánt Liga-versenyek:
    ---------------------------------
Doha, május 5.
Rabat, május 28.
Róma, június 2.
Párizs, június 9.
Oslo, június 15.
Lausanne , június 30.
Stockholm, július 2.
Silesia, július 16.
Monaco, július 21.
London, július 23.
Sanghaj, július 29.
Sencsen, augusztus 3.
Zürich, augusztus 31.
Brüsszel, szeptember 8.
Eugene (döntő), szeptember 16-17.

.