Hatszáz millió forintból épülhet új bölcsőde Szombathelyen

2022.12.10. 12:12

A szentkirályi bölcsőde várhatóan 2024-ben kezdheti meg a működését Szombathelyen.

Hatszáz millió forintból, uniós támogatással épülhet negyven férőhelyes bölcsőde Szombathely Szentkirály városrészében, melynek engedélyezési tervét csütörtöki ülésén hagyta jóvá döntésével a szombathelyi önkormányzat közgyűlése.

A Szent István király utcában 2007-ben bezárt, azóta üresen álló egykori általános iskola három épületének elbontásával válik beépíthetővé az önkormányzati tulajdonú 2446 négyzetméteres telek, amelyre egy 455 négyzetméter alapterületű, egyszintes épületet terveztek három csoportszobával, öltözőkkel, melegítő konyhával, irodával, egyéb kiegészítő helyiségekkel együtt.

Az új bölcsődei intézmény megnyitásával az elfogadott előterjesztés szerint 11 új munkahelyet is teremtenek, a pályázati támogatásnak köszönhetően pedig több mint 23 millió forint áll majd rendelkezésre a bölcsőde bebútorozására és felszerelésére.

A kivitelezési tervek elkészítése és a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kezdődhet meg az építkezés, a szentkirályi bölcsőde várhatóan 2024-ben kezdheti meg a működését Szombathelyen.

.