Rántott tengeri halfilé
Rántott tengeri halfilé
Hozzávalók
- személyenként 15-20 dkg tengeri halfilé
- A panírozáshoz: liszt, tojás, morzsa
- só, bors
- citrom
- napraforgó olaj
Elkészítés:
- A tengeri halfilét olvasszuk ki, facsarjunk rá a citromlevet, tegyük be a hűtőbe.
- Készítsük ki, külön-külön tálakba a panírozáshoz a lisztet, tojást és a morzsát. A tojást sózzuk.
- Hevítsük fel az olajat.
- Panírozás előtt a halszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg lisztben, tojásban, majd a morzsában.
- Süssük ki a halszeleteket.
- Tálalhatjuk krumplipürével, majonézes krumplisalátával, hasábburgonyával vagy majonézes kukoricával is.
Gyors, ízletes köretek
Mindkét halhoz nagyon egyszerű, gyors és finom köret a majonézes kukorica és a burgonyapüré is.
Majonézes kukorica
Hozzávalók
- 1 cs. fagyasztott kukorica
- fél flakon majonéz
- 1 pohár tejföl
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 kk. só
- 1 póréhagyma v. metélőhagyma vagy lilahagyma (ízlés szerint)
Elkészítés
- A kukoricát tegyük sós forrásban lévő vízbe. Főzzük 5-6 percig. Már a főzővízébe tehetünk hagymakockákat is.
- Szűrjük le, majd hűtsük le.
- Egy edényben keverjük ki a majonézt, adjuk hozzá a tejfölt, ha szükséges szózzuk.
- Vágjuk össze a hagymát és a petrezselymet.
- Keverjük hozzá a majonézhez.
- Végül a kihűlt, lecsöpögtetett kukoricát is keverjük bele.
- Petrezselyemmel tálaljuk.
- Ha szükséges még főtt rizst is készíthetünk hozzá.
Burgonyapüré
Hozzávalók:
- 0,5 kg burgonya
- 1 dl tej
- 5 dkg vaj
- só
Elkészítés
- A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk egyforma darabokra
- Tegyük fel sós vízben főni. Addig főzzük, amíg jó puha lesz a krumpli.
- A vizet öntsük le róla, szűrjük le. A burgonyát törjük össze és még a gőzölgő burgonyára tegyük rá az olvasztott vajat. Keverjük össze.
- Öntsük hozzá a tejet is. Amennyiben szükséges sózzuk.
- Melegen tálaljuk.
Az utolsó menü 1-2 nappal korábban korábban elkészíthető. Sőt, annál finomabb lesz.
Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.