Mit süssünk karácsonykor? - Itt van három tökéletes karácsonyi süti, ami sokáig eláll és lehetetlen elrontani

Advent

alonmedia.hu

2022.12.14. 20:07

Finomak és sokáig elállnak, akár kezdők is elkezdheti.

Három könnyen elkészíthető süteményt ajánlunk, melyeket akár kezdők is elkezdhetik.

Az első receptünk alapanyag dió és tejszín. Ha valaki szereti a diós ízű sütiket, akkor ezt egyszerűen imádni fogja.

A második receptünk a megunhatatlan és elronthatatlan baracklekváros linzer, melyből egyből akár dupla adagot is süthetünk, ha szeretnénk, hogy a jól záródó dobozunkba is kerüljön belőle. Ez a süti az, ami tényleg nagyon sokáig eláll.

A harmadik egy krémes sütemény. Igaz, ez egy kissé időigényesebb, de isteni finom és megéri a fáradtságot. 

Medvetalp vagy más néven Moszkauer (Moszkvai sütemény)

Medvetalp vagy más néven Moszkauer (Moszkvai sütemény)
Medvetalp vagy más néven Moszkauer (Moszkvai sütemény)

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált dió (vagy mandula)
  • 14 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 200 ml tejszín
  • 14 dkg apróra vágott kandírozott narancs és citromhéj vegyesen
  • 4 dkg liszt
  • 1 tábla tortabevonó

Elkészítés:

  • A cukrot, vajat és a tejszínt óvatosan melegítsük össze. Majd a masszát hűtsük le és keverjük bele a lisztet, diót, narancshéjat is.
  • Miután kihűlt, sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kis távolságra kiskanállal diónyi halmokat rakjunk. Ha kész, nedvesítsük meg a kanalat és egy kissé lapítsuk el mindegyiket.
  • Kb. 170-180 fokra előmelegített sütőben, addig süssük, míg megszilárdul, ill. a széle világosbarnára sül.
  • Ha teljesen kihűltek, akkor vegyük ki a tepsiből.
  • Olvasztott csokival kenjük az alsó lapját, d
  • Hagyhatunk pár darabot csoki nélkül is, mert úgy is nagyon finom.
  • Jól záródó dobozban sokáig eláll. 
Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.