Mit süssünk karácsonykor? - Itt van három tökéletes karácsonyi süti, ami sokáig eláll és lehetetlen elrontani
Advent
alonmedia.hu
2022.12.14. 20:07
Finomak és sokáig elállnak, akár kezdők is elkezdheti.
Három könnyen elkészíthető süteményt ajánlunk, melyeket akár kezdők is elkezdhetik.
Az első receptünk alapanyag dió és tejszín. Ha valaki szereti a diós ízű sütiket, akkor ezt egyszerűen imádni fogja.
A második receptünk a megunhatatlan és elronthatatlan baracklekváros linzer, melyből egyből akár dupla adagot is süthetünk, ha szeretnénk, hogy a jól záródó dobozunkba is kerüljön belőle. Ez a süti az, ami tényleg nagyon sokáig eláll.
A harmadik egy krémes sütemény. Igaz, ez egy kissé időigényesebb, de isteni finom és megéri a fáradtságot.
Medvetalp vagy más néven Moszkauer (Moszkvai sütemény)
Medvetalp vagy más néven Moszkauer (Moszkvai sütemény)
Hozzávalók:
30 dkg darált dió (vagy mandula)
14 dkg vaj
15 dkg porcukor
200 ml tejszín
14 dkg apróra vágott kandírozott narancs és citromhéj vegyesen
4 dkg liszt
1 tábla tortabevonó
Elkészítés:
A cukrot, vajat és a tejszínt óvatosan melegítsük össze. Majd a masszát hűtsük le és keverjük bele a lisztet, diót, narancshéjat is.
Miután kihűlt, sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kis távolságra kiskanállal diónyi halmokat rakjunk. Ha kész, nedvesítsük meg a kanalat és egy kissé lapítsuk el mindegyiket.
Kb. 170-180 fokra előmelegített sütőben, addig süssük, míg megszilárdul, ill. a széle világosbarnára sül.
Ha teljesen kihűltek, akkor vegyük ki a tepsiből.
Olvasztott csokival kenjük az alsó lapját, d
Hagyhatunk pár darabot csoki nélkül is, mert úgy is nagyon finom.