Pert nyert a szombathelyi önkormányzat a Volánbusz Zrt.-vel szemben

MTI

2022.12.01. 13:47

Az önkormányzat jogszerűen nyilvánította érvénytelennek a Volánbusz pályázatát.

Jogerősen pert nyert Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Volánbusz Zrt.-vel szemben, a Szombathelyi Törvényszék ugyanis helybenhagyta az első fokon született ítéletet, amely szerint az önkormányzat jogszerűen nyilvánította érvénytelennek a Volánbusz pályázatát - közölte a szombathelyi polgármesteri hivatal kommunikációs vezetője csütörtökön az MTI-vel.

Kéner Balázs felidézte: az önkormányzat nyilvános pályázati eljárást követően 2022 január elsejétől a Blaguss Agora Hungary Kft.-t bízta meg a személyszállítási feladatok ellátásával, a döntés ellen a Volánbusz Zrt bírósághoz fordult.

Hozzátette: a társaság annak megállapítását kérte a bíróságtól, hogy az önkormányzat a pályázati eljárás során megsértette a személyszállítási törvényt, jogszabálysértő módon nyilvánította érvénytelennek a Volánbusz Zrt. pályázatát.

A Szombathelyi Járásbíróság a Volánbusz Zrt. keresetét elutasította, és ítéletében megállapította, hogy az önkormányzat a pályázat elbírálásánál jogszerűen járt el, és jogszerűen kötött szolgáltatási szerződést az érvényesen pályázó Blaguss Agora Hungary Kft.-vel.

Az ítélet ellen a Volánbusz Zrt. fellebbezést nyújtott be, de az elsőfokú ítéletet a Szombathelyi Törvényszék helybenhagyta, így az ítélet jogerős - áll a közleményben.

.