A kakaós fonott kalács sokáig eláll és kitűnő kísérő a reggeli kávé mellé. A közelgő húsvét alkalmából érdemes kipróbálni, mert nagyon finom és egyben dekoratív is.
Kakaós fonott kalács
Hozzávalók a tésztához
- 60 dkg liszt
- 3 egész tojás
- 3 dl tej
- 6 dkg porcukor
- 2 evőkanál étolaj
- 5 dkg élesztő
Hozzávalók a krémhez
- 25 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 20 dkg margarin
A tetejére: tojássárgája
Elkészítés
- Az élesztőt kevés langyos cukros tejjel megfuttatjuk (az élesztőhöz a tejet a 3 dl-ből vegyük el).
- Szitáljuk át a lisztet, majd mérjük ki egy nagy keverőtálba.
- Tegyük a közepébe a felfuttatott élesztőt, majd adjuk hozzá a tészta többi hozzávalóját is.
- A tésztát gyúrjuk össze, majd 6 egyenlő részre osszuk és formáljunk belőlük cipókat. Ezután langyos helyen letakarva 1 órát pihentessük.
- A krém hozzávalóit, a margarinnal a porcukrot, a vaníliás cukrot habosra keverjük ki. Végül adjuk hozzá az átszitált kakaóport is.
- A cipókat tepsi hosszúságúra nyújtsuk ki és kenjük meg a kakaós krém egy hatodával, majd csavarjuk fel.
- Ezután 3 rudat fonjuk össze, a végét nyomjuk össze és tegyük a tepsibe. A másik 3 rudat szintén.
- Pihentessük ismét 1 órát.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Kenjük meg a tetejét tojássárgájával.
- Előmelegített sütőben süssük készre.
Következik a legcsokisabb csokitorta, amit a gyerekek is imádni fognak >>>
Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.