Mit süssünk húsvétkor? - Itt van két tökéletes krémes süti húsvétra, ami sokáig eláll és lehetetlen elrontani

Húsvéti receptek

alon.hu

2023.04.02. 18:57

Finomak és ellenállhatatlanul krémesek.

Közeleg a húsvét, és bizony komoly fejtörést okoz, mit süssünk az ünnepekre. Néha csak egy ötlet kell. Ebben segítünk most. 

Hókocka

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 cs. szalakáli
  • 3 cl tej
  • 3 ek. cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 tojás

A krém hozzávalói

  • 2,5 dl tej
  • 3 cs. vaníliás cukor
  • 4 ek. liszt
  • 20 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  • A lisztet a margarinnal és a cukorral keverjük össze. Adjunk hozzá az 1 tojást.
  • A szalakálit pici tejben oldjuk fel és ezt is adjuk hozzá a tésztához.
  • Gyúrjuk össze, úgy, hogy jól formálható tésztát kapjunk. Ha szükséges pici lisztet tehetünk hozzá.
  • A tésztát osszuk 3 egyenlő részre. Nyújtsuk ki az első lapot és a sütő hátoldalán süssük meg, de arra ügyeljünk, hogy ne barnuljon meg. Néhány perc alatt megsül.
  • Csúsztassuk ki egy másik a tepsibe vagy egy konyharuhára.
  • Nyújtsuk ki és süssük meg a másik két lapot is. Szintén ügyeljünk arra, hogy nehogy megbarnuljanak, épp csak egy kis színt kapjanak.

Készítsük el a krémet

  • A vaníliás cukorral forraljuk fel a 2,5 dl tejet. Keverjünk el benne 4 ek. lisztet. Lassú tűzön állandó kevergetés mellett sűrítsük be, majd hagyjuk kihűlni.
  • A margarint keverjük habosra a porcukorral és kanalazzuk át a kihűlt tejes krémbe. Robotgéppel dolgozzuk össze a krémet.
  • Közben a tésztalapok is kihűltek.
  • Az első lapra kanalazzuk rá a krém felét és kenjük el egyenletesen. Helyezzük erre a krémes rétegre a következő tésztalapot.
  • Tegyük rá a krém másik felét, majd erre kerül a 3. lap.
  • 1 éjszakát állni hagyjuk.
  • Porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Képviselőfánk

Hozzávalók a tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 5 db tojás
  • 10 dkg margarin
  • 1 dl víz
  • csipetnyi só

 

Hozzávalók a tésztához

  • 5 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 6 dkg liszt
  • 2 cs. vaníliás cukor

2 dl tejszín

Elkészítés

  • A vizet a margarinnal és a sóval keverjük össze, majd közepes lángon forraljuk fel.
  • Ha már elolvadt a margarin és forr a víz, adjuk hozzá a lisztet, és mindaddig kevergetjük, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
  • A tésztát tegyük át egy másik edénybe. Ha már kihűlt a tészta, dolgozzuk bele egyesével a tojásokat.
  • Melegítsük elő a légkeveréses sütőt 200 fokosra.
  • Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, majd töltsük habzsákba a tésztát. Nagyobb diónyi, kisebb tojásnyi méretű halmokat egymástól távol nyomjunk a sütőlemezre.
  • Kb. 15 perc alatt megnőnek, megkérgesednek kivülről.
  • Ezután állítsuk alacsonyabb hőfokra a sütőt (160 fokosra) majd süssük tovább további 15 percig, majd vegyük ki.

 

Készítsük el a vaníliakrémet

  • A 4 tojás sárgáját keverjük ki 10 porcukorral, a 6 dkg liszttel és 1 dl tejjel.
  • A maradék tejet vaniliáscukorral forraljuk fel.
  • A tojásfehérjéből verjünk kemény habot a maradék porcukorral.
  • A tojássárgás-lisztes keverékhez öntsük hozzá a felforralt vaníliás tejet. Folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be.
  • Vigyázzunk, nehogy forrjon!
  • Vegyük le a tűzhelyről és adagonként keverjük hozzá a  fehérjékből felvert habot.
  • Készítsük el a tejszínhabot.

 

A kihűlt fánkok tetejétt vágjuk le.

Először töltsük meg a vaniliás krémmel, tegyünk rá egy kis tejszínt, majd helyezzük vissza a fánktészta tetejét.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

.