50 ezer dollárba kerültek a jegyek - Karl Lagerfeldre emlékeztek a Met-gálán

Met-gála

MTI

2023.05.02. 22:27

A gálára 50 ezer dollárba (17 millió forintba) kerültek a jegyek.

A néhai divatcézárra, Karl Lagerfeldre emlékeztek a divatvilág hagyományos New York-i adománygyűjtő gálaestjén a Metropolitan Múzeumban - számolt be róla kedden a BBC News.

A sztárvendégek az extravagáns öltözékeiről híres eseményen gyöngyökkel, keményített gallérokkal és fekete-fehér ruhákkal tisztelegtek a tervező előtt a Metropolitan Múzeum-beli Costume Institute számára rendezett gyűjtésen.

A több száz meghívott között a popsztár Doja Cat és a színész Jared Leto Lagerfeld macskáját, Choupette-t is megidézték különleges jelmezükkel.

Karl Lagerfeld évtizedeken át állt a divatvilág élvonalában, egyebek mellett a Chanel és a Fendi divatházat is vezette. A 2019-ben, 85 éves korában elhunyt tervező jellemzően napszemüvegben, összefogott fehér hajjal mutatkozott, és szívesen fotóztatta magát cicája, Choupette társaságában.

Anna Wintour, a Vogue főszerkesztője mellett a Met-gálán idén a teniszsztár Roger Federer, Dua Lipa Grammy-díjas énekesnő, Penélope Cruz színésznő és az író-producer Michaela Coel töltötte be a társelnöki tisztet a "Karl Lagerfeld: A szépség vonala" elnevezésű rendezvényen.

A legnagyobb feltűnést keltő ruhaköltemények sorában szerepelt Kim Kardashian, aki gyöngyökkel kirakott Schiaparelli-ruhát viselt. A rapper Lil Nas X pedig ezüstre festett, gyöngyökkel díszített, csaknem meztelen testtel vonult a vörös szőnyegen.

A gálára 50 ezer dollárba (17 millió forintba) kerültek a jegyek, az asztalok ára pedig 300 ezer dollárnál (100 millió forintnál) kezdődött.

A vendégek között volt Priyanka Chopra és Elle Fanning színésznők, Brooklyn és Nicola Peltz-Beckham, valamint Rita Ora énekesnő és férje, Taika Waititi is.

.