Halálos áldozata is van a Philadelphia mellett, autópályán történt balesetnek

MTI

2023.06.13. 23:27

Közel 32 ezer liter üzemanyag is a Delaware folyóba ömlött.

Találtak egy holttestet hétfőn a Philadelphia közelében, autópályán történt súlyos kamionbaleset helyszínén; a felüljáróomlással is járó baleset miatt hetekre le kellett zárni a régió egyik legforgalmasabb útját.

Pennsylvania állam rendőrségének keddi közleménye szerint valószínűleg a kigyulladt üzemanyag-szállító kamion vezetőjének holttestét találták meg.

Az eddigi vizsgálatok szerint a sofőr elveszthette uralmát a jármű felett az autópályalehajtón, a kamion felborult, a tartály megrepedt és a belőle kifolyó üzemanyag meggyulladt, majd robbanás történt, és leomlott a felüljáró, amelyen az autópálya egyik irányban haladó sávjai futottak.

Kedden Pete Buttigieg szövetségi közlekedési miniszter is felkereste a baleset helyszínét, és támogatást ígért az újjáépítéshez. A munkát már megkezdték az autópálya látszólag épen maradt másik hídjának bontásával, így a keleti part több államát is kiszolgáló I-95-ös autópálya érintett szakasza hetekig zárva marad.

A forgalmi adatok szerint az érintett útvonalon naponta 160 ezer jármű halad el, ami Pennsylvania állam legforgalmasabb autópályájává teszi.

A vasárnapi baleset miatt a környezetvédelmi hatóságoknak is intézkedniük kellett, miután a parti őrség közlése szerint a kamionból kiömlő üzemanyag egy része, mintegy 32 ezer liter a közeli a Delaware folyóba ömlött.

.