Minden nap lesznek döntők a budapesti vb-n

MTI

2023.07.02. 11:02

A budapesti vb-t, augusztus 19. és 27. között rendezik a Nemzeti Atlétikai Központban.

Több mint egy hónap múlva kezdődik a budapesti atlétikai világbajnokság, amelyen ünnepélyes megnyitóval várják a nézőket.

Németh Balázs, a szervező Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója elmondta, az első napon, azaz augusztus 19-én meglepetés ajándékokkal kedveskednek a megnyitóra és az esti döntőkre érkező szurkolóknak.

"Már az első napon három fináléra kerül sor, ekkor lesz például az egyik leglátványosabb szám, a 4x400-as vegyes váltó döntője is. Emellett győztest hirdetnek férfi súlylökésben, ahol a magyar felmenőkkel rendelkező Joe Kovacs az egyik esélyes és női 10 ezer méteren. De mind a kilenc napon lesznek döntők a Nemzeti Atlétikai Központban"

- hangsúlyozta Németh Balázs.

Hozzátette, már az első napon bemutatkoznak a világ leggyorsabb emberei a férfi 100 méter előfutamában.

"A magyarok közül pedig többek között a világbajnoki bronzérmes Halász Bencének lehet drukkolni a kalapácsvetés selejtezőjében" - hívta fel a figyelmet.

Németh Balázs kiemelte, jóval több mint 200 ezer jegyet adtak el a vb-re, már értelemszerűen a magyar vásárlók vannak többségben, de "elképesztő az érdeklődés" a külföldiek részéről is. Az utóbbi napokban például egy ghánai és egy új-zélandi csoport jelentkezett belépőkért.

"Van olyan nap, amelyre már nem lehet jegyet kapni, de senki nem marad le semmiről, hiszen mind a kilenc napon rendeznek döntőket"

- mondta. Németh Balázs jelezte, jelenleg több mint 500-an dolgoznak szervezőként, a vb alatt pedig több mint 10 ezer ember munkájára lesz szükség.  

A budapesti vb-t, amely Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye lesz, augusztus 19. és 27. között rendezik a Nemzeti Atlétikai Központban, valamint az utcai futó- és gyalogló versenyeknek otthont adó Hősök terén.

.