Többen meghaltak, sokan megsebesültek az amerikai nemzeti ünnep éjszakáján

MTI

2023.07.05. 23:17

Lövöldözések törtek ki.

Sokan megsebesültek és többen meghaltak az Egyesült Államokban a függetlenség napjának éjszakáján ünnepségeken kitört újabb lövöldözésekben szerdára virradóra, folytatásaként az előző napok halálos kimenetelű erőszakos cselekményeinek.

A Louisiana állambeli Shreveportban három ember halt meg, és tízen sebesültek meg egy kedden késő este kitört lövöldözés során, egy ember állapota válságos - közölte a helyi rendőrség. Egyelőre nincs gyanúsított, a hatóságok a szemtanúk segítségét kérte. 

Maryland állam keleti részén, Salisburyben egy 14 éves fiú meghalt, hatan megsebesültek, amikor egy lakónegyed ünnepségén tört ki lövöldözés szerda kora hajnalban. A helyi rendőrség közlése szerint egyelőre senkit nem tudtak őrizetbe venni a bűncselekménnyel összefüggésben, de nagy erőkkel nyomoznak.

A főváros, Washington keleti részének Deanwood negyedében szintén szerdán kora hajnalban volt lövöldözés egy július 4-i ünnepi összejövetelen, amelyben kilenc ember szenvedett sebesülést. Senki nincs életveszélyben - közölte a washingtoni rendőrfőnök helyettese. Leslie Parsons elmondta, hogy a lövéseket egy városi terepjáróból adták le, vélhetően célzottan.

Közben szerdán vádat emeltek az ellen a 40 éves férfi ellen, aki hétfő éjszaka öt embert megölt és két gyereket megsebesített Philadelphia délnyugati részének egyik lakóövezetében. A férfi golyóálló mellényben, gépkarabéllyal és pisztollyal felfegyverkezve, valamint rendőrségi adó-vevővel felszerelkezve válogatás nélkül kezdett lövöldözni. A hatóság közölte, hogy a vádlott először otthonában lőtt agyon egy 31 éves férfit, majd az utcán nyitott tüzet. Rálőtt a kiérkező rendőrökre is, akik végül beszorították egy sikátorba, ahol megadta magát.

Az amerikai fegyveres erőszakot nyilvántartó Gun Violence Archives összegzése szerint az ünnepi hosszú hétvégén történt esetekkel együtt az Egyesült Államokkal már meghaladta a 340-et a tömeges lövöldözések száma 2023-ben.

.