Gyerekek zuhantak le egy kilátóról Csehországban - Súlyosan megsérültek

MTI

2023.08.04. 11:27

A súlyosan sérült gyereket helikopterrel szállították kórházba.

Kilenc gyerek zuhant le csütörtökön este egy kilátóról Észak-Csehországban, többen közülük súlyos sérüléseket szenvedtek - jelentette a CTK hírügynökség pénteken.

A súlyos baleset a Decínhez közeli Markvartice település Triangl elnevezésű kilátójában történt. A gyermekek nyári táborban voltak, s vezetőjükkel látogattak el késő este a kilátóhoz.

Két súlyosan sérült gyereket helikopterrel egy prágai, másik kettőt az Ústí nad Labem-i kórházba szállítottak. Négy, közepesen súlyos sérüléseket szenvedett gyereket pedig a decíni kórházban ápolnak - közölte Veronika Hysplerová regionális rendőrségi szóvivő. A kilencedik gyerek állapotáról nem közöltek információkat. Prokop Voleník, a regionális mentőszolgálat szóvivője megerősítette, hogy az összes lezuhant gyerek orvosi felügyelet alatt van.

A baleset kivizsgálása folyamatban van. Az okok egyelőre ismeretlenek. A hatóságok nem nyilatkoztak. Libor Kunte, a település alpolgármestere, miután még az éjjel meglátogatta a helyszínt, a CTK-nak azt mondta: úgy tűnik, hogy a kilátó felső platója túl volt terhelve, s ez okozhatta, hogy a padlózat nem bírta ki a nyomást. "A kilátó felső szintjét négy felnőttre tervezték, de a baleset idején 15 gyerek tartózkodott ott" - írta a korábban Twitterként ismert X-en a polgármester. Szerinte a kilátó ugyan a település területén van, de magánszemély üzemelteti.

A Triang kilátó létrával elérhető felső szintje mintegy három-három és fél méter magasan van.

.