Kamion Eb - Kiss Norbert karnyújtásnyira a címvédéstől

MTI

2023.09.24. 05:54

A hétvégét záró negyedik viadalt pedig 17 órától rendezik.

Az első futamon rajt-cél győzelmet aratott, míg a másodikon negyedikként ért célba Kiss Norbert, a Révész Racing négyszeres Európa-bajnok versenyzője a gyorsasági kamion Eb franciaországi Le Mans-ban zajló fordulójának szombati napján, ezzel nagyon közel került a címvédéshez.

A 38 éves szombathelyi pilóta változatlanul utolérhetetlen az időmérő edzéseken, így a mostani állomás első kvalifikációját is megnyerte, majd a kora délután rendezett első viadalon futamgyőzelemre váltotta a pole pozíciót. Azzal a sikerrel 75 pontosra növelte az előnyét összetettben a második német Jochen Hahnnal szemben.

A fordított rajtrács szabályának értelmében Kissnek az esti második versenyt a nyolcadik helyről kellett megkezdenie, de nagyszerű előzéseket hajtott végre, miközben a lehető legkevesebbet kockáztatta, így negyedikként ért célba, a hatszoros Eb-győztes Hahn pedig közvetlenül mögötte, ötödikként zárt.

Kiss Norbert így 76 pontos előnnyel várja a vasárnapi folytatást, és ha nem hátráltatja műszaki hiba, akkor nagy eséllyel megvédi a címét, egyben pályafutása ötödik és sorozatban harmadik Eb-címét gyűjti be.

A Le Mans-i hétvégén vasárnap 14.15-től kerül sor a forduló harmadik futamára, a hétvégét záró negyedik viadalt pedig 17 órától rendezik.

.