A kívül ropogós, belül szaftos és puha grillcsirke titka. Recept és praktikák.
A grillcsirke tökéletes ünnepi menü karácsonykor is. Egyszerű, finom és nem szükséges a fél délelőttöt a konyhában tölteni. Elkészítésekor azonban néhány szabályt szükséges betartani, hogy valóban kívül ropogós, belül szaftos és puha legyen a csirke húsa.
Helyezd az előkészített egész csirkét vagy csirkedarabokat a tepsibe!
Kívül-belül sózd, borsozd meg!
Vágj rá fokhagymagerezdeket!
Önts a csirke alá 1 dl vizet!
Tegyél rá alufóliát és helyezd a sütőbe!
Fél óra múlva jöhet az első fűszervajas kenegetés ill. locsolás.
Ezt a műveletet kb. 10-15 percenként ismételd meg!
A sütés utolsó 5-10 percében állítsd a sütőt magasabb hőfokra, hogy ropogós legyen a bőre, de közben figyeld arra, nehogy kiszáradjon!
A grillcsirke bármilyen körettel tálalható. Adhatunk hozzá sült krumplit, pirított burgonyát, párolt zöldségeket, Jázmin rizst, friss salátát, de akár gyümölcsköretet is.