Tűz volt egy tízemeletes társasházban

MTI

2024.02.14. 18:02

Az ingatlan egyik szobája és erkélye is égett.

Tűz ütött ki egy tízemeletes társasházban szerdán Kaposváron, harmincöt embernek kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát, közülük ötöt a mentők kórházba vittek - közölte a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

Azt írták: a lángok délben csaptak fel a Füredi utcai épület egyik ötödik emeleti lakásában, az ingatlan egyik szobája és erkélye is égett.

A város hivatásos tűzoltói hat gépjárművel vonultak ki a helyszínre, és a vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával rövid idő alatt elfojtották a tüzet, amely így nem terjedt át a többi lakásra - tették hozzá.

Kiemelték, egy szabadnapos tűzoltó még kollégái kiérkezése előtt kikísért két felnőttet és egy gyermeket a füsttel teli lakásokból, a tűzoltók egy riadt fiatalembert létraszer segítségével hoztak le az épület tetejéről.

A Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárást indított a tűz keletkezési körülményeinek feltárására.

Mihályka Szabina, az igazgatóság szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta, a tűzoltók mostanra kiszellőztették az épületet és visszakapcsolták az áramot, a lakók visszatérhettek a lakásokba.

.