Mit süssünk húsvétkor? - Itt van három egyszerű és gyors süti húsvétra, melyeket mindenki imádni fog
Húsvét
alon.hu
2024.03.24. 18:57
Medvetalp vagy más néven Moszkauer (Moszkvai sütemény)
Medvetalp vagy más néven Moszkauer (Moszkvai sütemény)
Hozzávalók:
30 dkg darált dió (vagy mandula)
14 dkg vaj
15 dkg porcukor
200 ml tejszín
14 dkg apróra vágott kandírozott narancs és citromhéj vegyesen
4 dkg liszt
1 tábla tortabevonó
Elkészítés:
A cukrot, vajat és a tejszínt óvatosan melegítsük össze. Majd a masszát hűtsük le és keverjük bele a lisztet, diót, narancshéjat is.
Miután kihűlt, sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kis távolságra kiskanállal diónyi halmokat rakjunk. Ha kész, nedvesítsük meg a kanalat és egy kissé lapítsuk el mindegyiket.
Kb. 170-180 fokra előmelegített sütőben, addig süssük, míg megszilárdul, ill. a széle világosbarnára sül.
Ha teljesen kihűltek, akkor vegyük ki a tepsiből.
Olvasztott csokival kenjük az alsó lapját, d
Hagyhatunk pár darabot csoki nélkül is, mert úgy is nagyon finom.
Jól zárodó dobozban sokáig eláll.
Kókuszgolyó
Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
3 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál kakaópor (nem cukrozott!)
7 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál rumaroma
15 dkg margarin
1 csomag kókuszreszelék
2 dl langyos tej
Készíthetjük úgy is, hogy nem baracklekvárral, hanem ehhez a darált keksz mennyiséghez a 15 dkg margarin helyett 25 dkg margarinnal dolgozzuk össze. Ebben az esetben 20 dkg porcukor is kell hozzá.
Elkészítés:
Egy tálba öntsük ki a kókuszreszeléket.
Egy másik mély keverőtálban keverjük össze a darált kekszet, a kakaóporral és a vaníliás cukorral.
Kanalazzuk hozzá a baracklekvárt, a rumaromát és a margarint. Majd folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet is, míg jól kezelhető tésztát nem kapunk. Arra vigyázzunk, épp annyi tejet öntsünk hozzá, hogy ne legyen nagyon száraz a massza. A tésztát fél órát pihentessük.
Kézzel kis dió nagyságú golyókat formázzunk, majd hempergessük meg kókuszreszelékben.